NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Oudegem 1H ondergaat wet van de sterkste

Afgelopen zondag kreeg Oudegem 1H het bezoek van Zwijndrecht 1H. De tweede tegen de eerste in het klassement. Na Genk-Anderlecht, de tweede absolute topper van het weekend. Wij traden aan met onze basisvijf. Zwijndrecht trad aan zonder de gekwetste Rachid en zonder Geert Verbist. Als vervangers brachten ze wel Tom Thierens, Eddy Van Herbruggen en zijn zoon Stijn mee naar Oudegem. Voor de badmintonleken onder ons. Eddy Van Herbruggen won in de jaren 80 4 Belgische titels in het enkelspel, 4 in het dubbelspel en 3 in het gemengd dubbel. Op zijn leeftijd na is er nog niet veel gewijzigd sinds toen. Scherp als een mes, overal aanwezig en ooo zo rustig.

Bjorn speelde voor het eerst in deze competitie met Glenn. Het werd geen onverdeeld succes. Ze gingen vrij vlotjes onderuit tegen Phillipe en Allan. Gert en Bart speelden tegen Tom en Eddy. De tweede set was de beste van Gert en Bart in deze competitie, jammer genoeg strandden we op 22-20. Hierna verloren Bart en Cedric in drie sets van Eddy en Stijn. Gert en Cedric speelden ondermaats tegen Tom en Phillipe en kregen een zware pandoering.

Glenn had ondertussen al zijn enkel afgewerkt tegen Allan. Goede dingen werden afgewisseld met minder goede. Gelukkig bleef de balans voor Glenn positief en wist hij te winnen in drie sets. Bjorn won van Stijn in drie sets. Na concentratieverlies in de tweede set wist Bjorn het toch vrij eenvoudig af te maken. De mooiste match van de avond was ongetwijfeld die van Bart tegen Phillipe. Tot diep in de derde set ging het gelijk op. Toen besliste een kramp bij Bart er anders over. Gert mocht aantreden tegen Eddy. Verliezen met 12 en 13 van Eddy is helemaal geen schande.

Zwijndrecht is door deze overwinning ongetwijfeld op weg naar de titel. Logisch want met Eddy, waarschijnlijk zelfs zonder, zijn ze de sterkste ploeg in de reeks. Niets aan te doen. Wij zakken ondertussen van de tweede naar de derde plaats in het klassement. Volgende week proberen we tegen Opwijk weer aan te knopen met de overwinning.

0 reacties: