NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Competitie 2006-2007 een terugblik (gemengd)

Afgelopen seizoen streden 8 ploegen van BC Oudegem in de provinciale en liga reeksen. Het werd een niet zo succesvol jaar met één kampioen en 3 ploegen die waarschijnlijk degraderen. We startten met 4 gemengde ploegen, 2 heren ploegen en 2 damesteams.

In 3e provinciale kwam Oudegem 4G voor het eerst in actie. Het werd een leerrijk seizoen voor Natalie, Isabel, Natasja, Diederik en Jurgen. Twee gelijke spelen tegen The Flying Shuttles en twee overwinningen tegen Lokerse zorgden voor de 6 punten en de voorlaatste plaats in het klassement. Volgend jaar komt Jan Guns deze ploeg versterken. De middenmoot lijkt dan een realistisch doel.

Oudegem 3G kwam na hun titel vorig seizoen uit in tweede provinciale. De ploegsamenstelling van dit team werd voor het seizoen grondig gewijzigd. Er wachtte Koen, Chris, Lien, Sylvie en Veerle de zeer moeilijke taak om hen te handhaven in tweede. Al snel bleek dit een zeer moeilijke, bijna onmogelijke taak. Enkel tegen de pluimplukkers kon er gewonnen worden. De ploeg eindigde dan ook op de laatste plaats en mag volgend jaar weer aantreden in 3e provinciale. Daar wordt ongetwijfeld een plaats in de top 3 geambieerd.

Oudegem 2G behaalde vorig jaar de titel in tweede provinciale. De ploeg van Saskia, Veerle, Glenn, Roel en Bjorn begon supergemotiveerd aan het seizoen. Een gelijkspel tegen de toekomstige kampioen Wit Wit en een overwinning tegen Landegem zorgden voor de punten in het begin van het seizoen. De goede start kon echter niet doorgetrokken worden. Een tweede overwinning op Landegem en een gelijkspel tegen Drive legden de eindscore vast op 6 punten en een voorlaatste plaats. Het is momenteel nog onduidelijk of de ploeg van Sas volgend jaar zal uitkomen in eerste of tweede provinciale. Vast staat dat Sofie de dames op vaste basis komt versterken.

Oudegem 1G ging voluit voor de titel in eerste provinciale. In het begin van het seizoen leek dit goed te lukken. De ploeg ging ongeslagen naar het veld van grote concurrent Wit Wit Ronse. Daar werd echter met 5-3 verloren. In de terugronde moest er van Wit Wit gewonnen worden om zicht te behouden op de titel. In de laatste gemengde wedstrijd werd het 23-
21 in de 3e set voor Wit Wit waardoor het 4-4 werd en zij in pole position op de titel afstevenden. Wit Wit liet geen steekjes meer vallen en oudegem liet door aan te treden met onvolledige ploegen nog enkele punten liggen. Toch een mooie tweede plaats.

0 reacties: