NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Competitie 2007-2008 van start

Binnen twee weken gaat de badmintoncompetitie wederom van start. BC Oudegem stuurt een recordaantal van 9 ploegen op het feit. Tijd voor een preview.

Oudegem 1G:
De ploeg van kapitein Nathalie mocht in extremis stijgen naar één jaar verblijf in eerste provinciale opnieuw stijgen naar 3e liga. Daar wacht hen de aartsmoeilijke taak om het behoud te verzekeren. De tegenstand, De Klamp, Dilbeek, Zwijndrecht, Beveren en Wit Wit Ronse brengen bijna allemaal B1 spelers en speelsters in stelling. Wij zetten daar dezelfde ploeg als vorig jaar tegenover. Dat zijn nog steeds Gert, Bart, Nathalie, An en Isabelle.

Oudegem 2G:
Saskia's team mag een jaartje langer in eerste provinciale verblijven. Vorig jaar eindigde de ploeg voorlaatste. Ook dit jaar zal er ongetwijfeld gestreden worden om het behoud. Onder impuls van sterkhouder Glenn moet dit lukken. Verder komt Sofie versterking bieden aan de dames Saskia en Veerle. De tweede heer blijft net als vorig jaar Bjorn, Roel haakt af in deze ploeg.

Oudegem 3G:
Ons derde gemengd team kreeg vorig jaar een erfenis van formaat. Door het kampioen spelen van de opgedoekte ploeg het jaar daarvoor kon dit team aan de slag in tweede provinciale. Ondanks enkele sterke wedstrijden konden Sylvie en de haren niet veel punten rapen. De degradatie was dan ook een feit. Komend seizoen komt de ploeg versterkt aan de start in derde provinciale. Geert De Vriendt en Nele Guns komen de gelederen versterken. Samen met de overige basisspelers Koen, Chris, Sylvie, Lien en Veerle is de ploeg gewapend om mee te strijden voor de titel.

Oudegem 4G:
Als het van mij afhangt wordt Oudegem 4G de verrassing van het komende seizoen. Jan Guns brengt de nodige power aan bij de heren Diederick en Jurgen. De dames, Natasja, Isabel en Natalie, toonden deze zomer al dat ze over de goeie vormcurve beschikken. Top drie gegarandeerd!

Oudegem 1H:
De ploeg van kapitein Gert begint aan zijn vierde jaar in derde liga. Cedric verlaat de ploeg als basisspeler en Michaël De Saedeleer komt de gelederen versterken. In deze reeks met veel regionale ploegen als Buggenhout, Merchtem, Opwijk, De Klamp en Herne kan het alle richtingen uit. Veel zal afhangen van de vorm van de dag of van de voltallige wedstrijdkernen. De ploeg start pas na nieuwjaar, tijd genoeg dus voor Gert, Bjorn, Glenn, Michaël en Bart om zich voor te bereiden.

Oudegem 2H:
Na een pechseizoen toch kampioen spelen met amper twee sets verschil. Het was Oudegem 2H vorig jaar gegund. Toen geteisterd door blessures, nu staat de ploeg op scherp. Voorlopig is iedereen wedstrijdfit. Bovendien beschikt Oudegem 2 door de komst van Nils en de definitieve terugkeer van Jan over een evenwichtige kern van zes spelers. De anderen zijn Matthias, ploegkapitein Roel, Cedric en Glenn. In eerste provinciale ligt het niveau dicht bij elkaar. Een top drie plaats lijkt een haalbare doelstelling. Mag de ploeg zelfs dromen van meer?

Oudegem 3H:
Na een jaar afwezigheid beschikken we wederom over een derde herenploeg. Competitieverantwoordelijke, Jan Guns wordt de nieuwe kapitein. De ploeg start bescheiden in vierde provinciale. Hierdoor staat de poort voor nieuwe competitiespelers. Jan kan voor zijn wedstrijdkern ook vissen uit de vijver met Chris, Koen, Benny, Eddy, Karel en Manuel. Zelfs onze voorzitter Paul De Smedt droomt over zijn rentree.

Oudegem 1D:
Het verblijf in derde liga was van korte duur voor onze eerste damesploeg. In een te sterke reeks bleven ze puntenloos achter. Toch voorspellen de prestaties van toen veel goeds voor het komende seizoen. Met hernieuwde moed zullen Sofie, An, Isabelle, Nathalie, Saskia en Veerle ongetwijfeld meedingen naar de titel in eerste provinciale. Eenvoudig wordt dit echter niet want met Wit Wit en Drive in de reeks is de concurrentie groot.

Oudegem 2D:
Elk jaar een stap vooruit zetten. Dat is de betrachting van de meisjes van Oudegem 2D. Daar zullen ze ook in lukken. Iedereen beschikt al over het C2 klassement of speelt op C2 niveau. De ploeg werd ook versterkt met Nele Guns, zij brengt ongetwijfeld meer loopvermogen in de ploeg ;). De derde plaats, die moet dit jaar haalbaar zijn voor Sylvie, Natalie, Isabel, Veerle, Lien, Natasja en Nele. En daarna, de titel?

0 reacties: