NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Trainingsweekend wederom een succes

Afgelopen weekend namen er 28 badmintonners deel aan het tweede trainingsweekend van BC Oudegem. Het werd wederom een leuke driedaagse waarop we heel wat bijleerden.

Op vrijdag kreeg ik 's ochtends bericht dat Ron Daniels zijn vliegtuig waarmee hij uit Indonisiƫ zou arriveren een technisch defect had. Ron kon pas op zaterdagochtend arriveren en Aad Van Zeijl nam de eerste trainingen voor zijn rekening. Op vrijdagavond hielden we het vrij rustig met het oefenen van wat standaardslagen en het spelen van wat wedstrijden. Ideaal om los te komen. Na de trainingen bleven we op het loftterras van het sporthotel van Puyenbroeck drinken. De laatsten sloten de keet om 2 uur.

Op zaterdag geen fysieke activiteiten voor het ontbijt. We konden zowaar slapen tot half 8. Vrij frisse gezichten aan de start van de eerste training dus. Na een doorgedreven opwarmingen stond er een sessie precies spelen op het programma. Hierna werden we ingedeeld in drie groepen en speelden we enkele enkelwedstrijden. In de namiddag gingen we trainen op het potitioneel spelbepalen. Ook de multishuttlefeeding kwam weer aan bod. 's Avonds maakten we nog een wandeling door het domein en lieten we het kind in ons weer naar bovenkomen in de speeltuin. De dag werd wederom afgesloten met de nodige "biertjes" op het dakterras.

De zondag werd letterlijk afgetrapt met een voetbalwedstrijd. Bij de dames scoorde Natasja de winning goal. Bij de heren bleef de wedstrijd scoreloos en bracht Matthias de verlossing voor het ene team in de strafschoppenreeks. Na de alternatieve opwarming gingen we door met het oefenen van het positiespel in enkel. Daarna was het tijd voor de dubbeltraining die we al een aantal keer op training kregen voorgeschoteld. In de namiddag, toen was ik er niet meer bij, werd er afgesloten met het spelen van wedstrijden. Het weekend eindigde met een lekkere barbecue op het terras van de cafetaria van de sporthal.

Goed getraind, goed gelachen, geen blessures, goeie trainers, leuke mensen, zeer vriendelijke ontvangst, kortom een geslaagd weekend. Volgend jaar ongetwijfeld terug.
Gert

0 reacties: