NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Verslag Denderleeuw 1G - Oudegem 3G

Zondag, 18 uur. De tweede competitiewedstrijd van Oudegem 3G. Nadat we een nederlaag geleden hadden tegen de eerste gemengde
ploeg van Aalsterse (welke een onhaalbare kaart bleek) , bekeken we dit als onze eerste test dit competitieseizoen.
Net aangekomen kregen we het uitwisselingsformulier onder onze neus geschoven waar we opnieuw een beetje verbleekten: 1 van de heren bleek een B2 te zijn, 1 dame C1 en de rest C2. Het werd een eerste zware test...
De dubbels vingen aan en onze eigenste beste Koen en Chris wisten nog even niet waar ze aan toe waren, de eerste set verloren ze met
5-21. Was dit uit onmacht of pure sluwheid? De volgende set kwam de toerental van hun diesel in overdrive en sloegen zo hard terug dat
ze de volgende twee sets binnenhaalden! Nele en Sylvie hadden wat minder moeite met de tegenstand en wonnen hun dames dubbel met duidelijke 21-14 en 21-16 punten.
Het werd tijd voor de enkels, de discipline waar het erop of eronder ging zijn voor ons.
Ikzelf begon mijn wedstrijd tegen de B2 en kwam onmiddellijk 6-1 voor. Jammer genoeg sloop de tegenstander terug en trok de set naar zich toe. De tweede set werd het duidelijk dat de ex-ertveldenaar (en nu heb ik het over de tegenstander) een gebrek had aan conditie en
won ik duidelijk met 21-15. Die vreugde duurde echter maar even, want bij de derde set kwam ik snel vijf punten op achterstand en kon ik
die achterstand niet meer inhalen, zodoende verloor ik mijn enkelwedstrijd in 3 sets. Ook bij Chris liep het niet al te goed af , hij verloor
tweemaal nipt met 21-19 (tegen een goed spelende C2 overigens)...
Nele had het ook niet gemakkelijk in haar enkelwedstrijd. Haar eerste set won ze vrij makkelijk met 21-13, maar de tegenstand raapte al
haar kracht bijeen en won de twee volgende sets in een heel spannende wedstrijd. Volgende keer meer geluk!
We zagen onze 2-0 voorsprongen omslaan in een 2-3 achterstand en wisten dat we alles op alles moesten zetten nu. Veerle maakte
brandhout van haar tegenstandster en deed wat nodig was: de winning spirit terughalen!
Dan was het de beurt aan de mixen, onze specialiteit (al zeggen we het zelf). Veerle en ik hadden allebei nog wat conditie over om nog
een tandje hoger te gaan en Denderleeuw wist meteen dat we geen genoegen namen met een gelijkspel. Waar er nog weerwerk werd geboden in de eerste set, lieten Ive en Helga begaan in de tweede set en onze vierde overwinning van deze avond was ook weer binnen.
Intussen waren Sylvie en Koen goed van start gegaan in hun eerste set (21-19), maar waren nu wat aan het kwakkelen. Het verdict van
deze avond zal beslecht worden in de derde set. Het ging op en af, heen en weer,... onze zenuwen (allesinds toch de mijne) gierden
door het lijf omdat er nooit echt een duidelijke afstand werd genomen in het puntenaantal. Gelukkig mogen we zeggen dat Sylvie en Koen op het laatste de koelbloedigsten waren en zo de set, match en overwinning naar zich toe trokken!
Onze eerste echte test werd gewonnen met 5-3! Oudegem 3G for (vice-)president!