Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Recrean 1G - Oudegem 3G

Maandag moest Oudegem 3G het opnemen tegen Recrean 1G, een ploeg die zichzelf had uitgeroepen tot titelfavoriet. Met een sterke bezetting in de heren (1 B1 heer en rest C1 heren), maar vooral bij de dames (een B2 dame en C1 dame) wil Recrean verdergaan in 1ste provinciale. 3G wou gewoon bevestiging van hun prestatie tegen badlove: goed spelen en meedraaien. Als deze match verloren werd was er niks verloren.

De kleedkamers net uit en good old Ignace kwam ons hartelijk begroeten in zijn Recrean. Hij was overtuigd dat zijn Recrean hier geen problemen zou ondervinden.
In de heren dubbel mochten Jan en Lens het opnemen tegen Ignace himself en een jeugdspeler van eigen makelij (niet Thiemo). De eerste set was even snel gedaan als u deze zin kan lezen: 21-10 voor Jan & Lens. In de tweede set voelde we geen uitdaging en maakten we meer fouten, maar sloegen nog net toe toen het nodig was 22-20. De eerste van de avond was binnen! Onze dames hadden het heel wat moeilijker in hun dubbel, de tegenstanders waren heel goed ingespeeld op elkaar. Nele en Marleen weerden zich kranig de eerste set maar moesten de duimen leggen: 17-21. Tijd om een versnelling hoger te gaan dachten de Oudegemse dames, want in de tweede set gingen ze als een sneltrein: 21-15. De derde set werd dan een thriller van formaat: beide kanten kwamen op matchpunt, maar het waren Nele en Marleen die het afmaakten op 22-21!! Een 2-0 voorsprong, zalig!

Dan moesten de enkels beginnen:
Ondanks de hele nuttige tips van Gert had Lens misschien wat te veel last van al die matchen de voorbije dagen en kon hij enkel in de eerste set meedoen met het niveau van hun B1 heer, in de tweede set was al gauw het kalf verdronken en dacht Lens al meer aan de mix: 16-21 en 9-21
Jan heeft het de laatste tijd moeilijk een enkel te winnen: hoewel hij speltechnisch de betere was kwam hij niet voorbij de tegenstand, hij legde ook de duimen met 19-21 en 18-21.
Katrien had een onmogelijke opdracht tegen een Recreanse furie die alles eraan deed om haar verloren dubbel door te spoelen. Katrien werd van het kastje naar de muur gespeeld en verloor met 8-21 en 9-21. ai ai, we voelden de bui hangen...
Marleen had ook een zware opdracht: hoewel enkel niet haar favoriete onderdeel speelde ze heel erg sterk tegen Jelke. Marleen bracht Jelke aan het wankelen in haar hoofd en nam de eerste set sterk met 21-17. De tweede set was een maat voor niks want Jelke geloofde er niet meer in: enkele heropflakkeringen ten spijt, Marleen drukte door en won ook de tweede set met 21-14.

Het stond 3-3, alles was nog mogelijk in de mixen.

Nele en Lens namen het op tegen de B1 heer en B2 dame die nog altijd zinde op wraak. Oudegem speelde zonder complexen en met heel veel plezier. Rustig voortgaand op hun overwinningsreeks in zwijndrecht blikten ze de tegenstander vrij gemakkelijk in met 21-12 en 21-18. De stunt was gebeurd, we haalden een punt tegen de titelfavoriet!
Jan en Katrien namen het op tegen 2 C1's en wilden er meer uit halen dan een gelijkspel. Het was de eerste keer ooit dat ze samen speelden en de eerste set werd verloren na een fantastische combeback: 20-22. De coaching van de andere spelers bracht zoden aan de dijk: hoewel er nog hevig weerstand werd geboden, Katrien en Jan namen de tweede set met loeiharde smashes en venijnige drops: 17-21. De derde set moest verlossing brengen en je zag dat Recrean het niet gewend was om te moeten vechten voor een punt. Ignace sakkerde en vloekte er op los deze set, maar als Oudegem 3G vleugeltjes krijgt, dan kan je ze beter laten vliegen. In de derde set werd het 21-12.

Zo speelde Oudegem 3G in het hol van de leeuw tegen de titelfavoriet en bracht met deze twee punten een nog grotere stunt mee naar huis. De smile op onze gezichten zal er waarschijnlijk nog een hele poos staan. Zondag thuis tegen Danlie, kom maar op!