NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Deinze 1H – Oudegem 4H of het verslag van een beladen ontmoeting

Oudegem met z’n C1 en 4 C2’s als nummer 2 uit de rangschikking tegen leider Deinze met 3 B2’s, 2 C1’s en een C2. Dat Deinze er niet gerust op was bleek uit de opstelling. Onze opdracht was duidelijk: wilden we nog aanspraak maken op de titel, moesten we winnen, en liefst met zo veel mogelijk verschil!

De eerste en derde dubbels gingen van start. Davy en Died hadden de eer het bal te openen tegen Peter en Patrick (2B2’s). Onze jongens hadden het allesbehalve makkelijk en gingen dan ook de boot in met 21-8 in de eerste set. Kris en ikzelf gingen van start tegen Dirk D en Alex (B2-C1). In geen tijd naar 12-21 winst. Ook in de 2e set liep het goed, al moesten we na enkele vermijdbare fouten toch de set uit handen geven met 22-20. Davy en Died mochten supporten na 21-16 verlies in hun 2e set, die wel een stuk beter ging. Op het einde een voorsprong weggegeven door wat concentratieverlies en weg match. In onze 3e set viseerden The Wall en ik vooral Dirk die niet onder de druk uit raakte. 18-21 winst en de bordjes in evenwicht. 1-1

Dat Deinze met volle pampers aantrad bleek na een blik op de opstelling: ook de 2e dubbel werd gespeeld door Patrick en Peter. Died en Kris namen het in de 4e op tegen Frank en Dirk H (C1-C2).
Davy en ik begonnen sterk aan de wedstrijd. Het ging telkens op en af en we moesten pas bij 17-17 de rol lossen na alweer enkele fouten langs onze kant. Toch hadden we het gevoel dat hier meer inzat. Onze taktiek was duidelijk vanaf set 2: alles naar Patrick en de restjes strak op schouderhoogte naar Peter. En dat loonde. In geen tijd naar 4-15 en de set binnen met 11-21. Ondertussen hadden Died en Kris met 16-21, 13-21 gehakt gemaakt van hun tegenstanders. Ook in de 3e set ging draaide het super bij Dave en mezelf. 18-20 voor en 2 matchpunten voor een 1-3 voorsprong in de ontmoeting.

En dan begon het. Patrick vond het plots nodig om de pluim te testen...en te testen... en nog eens te testen. Enfin, na enkele minuten “mochten” we voortspelen. Resultaat: het ritme gebroken, 4 fouten op rij en weg wedstrijd! We zullen het maar “sluwheid” van een oude man noemen. Sportief is echter anders. 2-2 dus.

De enkels dan: Davy mocht het opnieuw opnemen tegen Patrick die hij ook al partij gaf in de heenwedstrijd. Toen deed Patrick nog lacherig over onze kapitein’s onorthodoxe spel (The Miep miep), maar daar had hij vandaag geen tijd voor. In de eerste set liet Davy een confortabele voorsprong nog vrij simpel ongedaan maken, maar zette nog een tandje bij en won met 18-21. Dave liet na de set blijken dat hij het eigenlijk niet moeilijk had en wou dit bewijzen in set 2. Het resultaat : een rammeling van jewelste voor Patrick, die bij aanvang van het seizoen nog ambitie had om B1 te worden. Het werd maarliefst 4-21!!! Dat ene druppeltje zweet kwam nog van de opwarming denk ik. Vooral de manier waarop onze titularis deze wedstrijd speelde was vrij indrukwekkend. Zeker omdat hij goed bewoog en niet 1 keer dook!

In de 2e dubbel werd Stijn (terugkomend van blessure) opgeofferd tegen Peter. Wat matchritme opdoen en zien hoe de elleboog reageerde dus. Verlies in 2 sets maar toch niet onaardig na de lange afwezigheid van Stijn.

3-3 dus met nog 2 enkels te gaan. Ik nam het in de 3e enkel op tegen de 45-jarige Alex en Kris mocht op zoek naar C1-puntjes tegen Frank. Het verlies in de 2e dubbel zat mij nog in’t kopke en ook het lijf stubbelde nog stevig tegen na de training van dinsdag. Resultaat: slechts enkele punten in de match gebadmintonned. De rest was potstamperij op hoog niveau! Enfin, na de eerste set te verliezen met 21-17 won ik verrassend de 2e met dezelfde cijfers. Alex bewerkte tijdens die set de vloer keer op keer als een volleerd agrariër. Ondertussen had Kris zijn wedstrijd gewonnen met 21-23 en 12-21. Klasse van The Wall, die nog slechts 2 punten verwijderd is van een nieuwe lidkaart. Het mag gezegd: het niveau dat Kris haalt de laatste maanden tijdens wedstrijden is indrukwekkend! Tenzij z’n neus dichtgeplakt is zoals bij Drive ;-)

In de 3e set van de beslissende match stond het 11-13 toen Alex een te hoge drop van mij keihard terugklopte, pats op mijn hoofd, waarop hij zich (de etiquette van onze edele sport nalevend) direct excuseerde. Geen probleem uiteraard, ik moest maar deftig staan spelen aja! Maar luid gejuich kwam echter vanop de bank van Deinze. TAFKAP (The A-hole Formerly Know As Patrick) vond het niet beter om zijn achternaam alle eer aan te doen. Van een 40-plusser verwacht je toch net iets meer klasse en “sportsmanship”. Mijn reactie bleef dan ook niet uit (“sportief jong, HEEL sportief, bravo”), maar het beetje concentratie die toen nog aanwezig was besloot hierbij de koffers te pakken en warmere oorden op te zoeken. Verlies met 21-13 en een 4-4 gelijkspel.

TAFKAP a.k.a. P-baby verontschuldigde zich na de match nog glimlachend vanop 20 meter. Bedankt aan de andere spelers van Deinze voor de spannende ontmoeting.
Jammer dat het zo moest eindigen, maar après betong zat er niet meer in. Allen huiswaarts met een sportieve kater en het gevoel dat we dit zelf uit handen hebben gegeven. Echter het vuur aan de schenen leggen van een ploeg met 3 B2’s en 2 C1’s verdient een pluim.

Het titeldebat zit er op voor ons. Rest ons in schoonheid te eindigen en eind februari tegen een sterk Gentse te laten zien dat we recht hebben op de 2e plaats in onze reeks.

Jurgen
PS: Verslag geschreven in naam van mezelf, uit eigen ervaring en zonder input van de rest van de ploeg.

3 reacties:

Cedric zei

Maar wat een verslag! :-)

Anoniem zei

Hoi iedereen

Ik ben nieuw hier. Mijn naam is Debby en ik werk bij de TNT.Ik heb bcoudegem.blogspot.com gevonden via Google.
Het spijt mij als this niet de juiste plaatst is voor mijn bericht. Ik heb zin in de vakantie!
Dit forum ziet er goed uit, ik ga er zeker een berichtje over schrijven op mijn blog.

Groetjes
Debby

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.