NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Oudegem 1H bijt in het zand

Met het behoud zo goed als zeker in de achterzak trok de eerste ploeg van Aaghem richting Lokeren. In de heenronde wonnen we nog verrassend met 5-3 van de op één na sterkste ploeg van de reeks. Ook nu gingen we voluit voor een stunt. We kwamen zelfs aan de figuurlijke aftrap zonder degradatiestress of zonder stress om kampioen te spelen. Dat moet al enkele jaren geleden zijn.

Met ons basis viertal gingen we van start met de derde en vierde dubbel. Michaël en Glenn pakten vorige week een mooie overwinning mee tegen de broertjes Govaerts. Deze prestatie konden ze jammer genoeg niet herhalen tegen Kasteel en Buzze. Deze trokken een ware chinese onsloopbare muur op. Dat ze moeilijk te slopen was werd duidelijk in de eerste set. Zwaar verlies. In de tweede set vonden Glenn en Michaël de gaatjes maar hun voorsprong slonk even snel als de splijtstof in de kenreactor van Fukushima. Bij 20-20 mepte Glenn een gemaakt punt spijtig genoeg buiten en de winst ging naar het duo van Lokeren.

In de volgende dubbel namen Bart en Gert het op tegen Jordy en Sam. Een zeer moeilijke opgave. Gelukkig haalden Jordy en Sam niet hun beste niveau en konden we bij blijven. Bart kwam er met zijn ijzersterke forehand verschillende malen goed tussen en we wonnen zo de eerste set. Een beetje decompressie in de tweede set zorgde ervoor dat de winst naar Lokerse ging. In set drie bleven we degelijk spelen zonder echt te schitteren. De foutenlast bij onze tegenstanders ging wel omhoog en zo konden we de winst pakken.

Over de volgende dubbels kunnen we kort zijn. Zowel Glenn en Gert als Bart en Michaël werden volledig weggedrukt door Sander aan de zijde van Sam en Jordy. Het leek alsof we speelden in een eindeseizoensmatch die er niet meer toe deed. Een bende slappe dweilen bij elkaar. Al moeten we toegeven dat de tegenstand ons nooit toeliet om in de wedstrijd te komen. Tweemaal stevig op onze donder dus.

Een overwinning zat er bijgevolg niet meer in. Want Sam die wint dit seizoen al zijn enkels. Ook nu deed hij dat tegen Bart. Bart werd voor het eerst als vierde man opgesteld om Sam te ontlopen maar ook Sam speelde voor het eerst op de vierde plek.

Ondanks de volledig andere opstelling waren de enkels identiek aan de heenwedstrijd. Michaël mocht het dus opnieuw opnemen tegen Jordy. En Michaël wordt stilaan het zwarte beest van Jordy. Na een spannende eerste set die Michaël won kraakte zoals vaak de veer bij Jordy. Winst in twee sets.

De sleutelwedstrijd was die van Glenn tegen Kasteel. Na twee spannende sets moest een derde set beslissing brengen. In het begin ging het nog goed gelijk op maar dan begon Kasteel foutloos en perfect op de lijnen te spelen. Glenn kon geen punten meer maken en zag Kasteel verder uitlopen. De set en bijgevolg ook de wedstrijd gingen verloren.

Ikzelf mocht tegen Frederik nog revanche nemen voor mijn 2 verliezen vorig seizoen. In een match die er niet meer toe deed speelde ik goed maar ging Sander niet volledig voluit. Winst in twee sets.

Door deze overwinning zal Lokerse tot het einde van competitie strijden met Lebad om de titel. Wij gaan volgende week opnieuw proberen stunten in Kortrijk en Lebad de nodige puntjes te ontfutselen. Het feestje achteraf, bij winst of verlies, staat nu al gepland.

0 reacties: