NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Oudegem 1H rukt op naar de 2e plaats

Na onze overwinning tegen Wit Wit hadden we maar één doel in de wedstrijd tegen Gentse: De volle buit pakken en zo het behoud in 2e liga verzekeren. Mits winst zouden we 5 punten uitlopen op nieuwkomer in onze reeks. Een voorsprong die met nog 3 wedstrijden te spelen bijna onoverbrugbaar is.

In deze wedstrijd konden we geen beroep doen op Bart. Ook super sub Cedric moest verstek geven. Hij blesseerde zich op het tornooi van Merchtem. Nils werd dan maar opgevorderd bij de tweede ploeg om ons aan de overwinning te helpen. Vorig jaar bewees Nils al dat hij geen onaardig figuur slaat in 2e liga.

Met een onuitgegeven opstelling begonnen we aan de dubbelspelen. We rekenden op 2 overwinningen maar hoopten op ietsje meer. In de heenronde liep het hier goed mis en die prestatie zou nu rechtgezet moeten worden. Gert en Nils speelden de derde dubbel tegen Hans en Christoph. Het werd een zeer gemakkelijk overwinning voor ons. Glenn en Michaël presteerden zeer goed tegen de broertjes Govaerts. Na een zenuwslopende wedstrijd werd de derde set beslecht met 21-18 in ons voordeel.

In dubbel van Gert en Michaël tegen Patrick en Jonathan liep het iets minder. De eerste set was een gelijkopgaande strijd die door ons werd verloren. Door een hoge foutenlast in het begin van de tweede set kwamen we te snel en te veel op achterstand om nog aanspraak te maken op de overwinning. Ondertussen hadden Nils en Glenn relatief eenvoudig Steven en Hans opzij gezet.

Gesteund door een 3-1 voorsprong konden we met vertrouwen beginnen aan de enkels. Zelf zorgde ik voor het punt door Patrick te verslaan in twee sets. Patrick probeerde het met veel clears maar op mijn geduldig aanvalswerk had hij geen antwoord. Glenn nam het op tegen Steven Verbruggen. Na enkele mindere prestaties in het enkelspel ging Glenn er nu voluit tegenaan. Tegen Steven speelde hij ongetwijfeld één van zijn beste enkels. Glenn ging in de eerste set zeer geduldig op zoek naar de gaatjes om dat ene punt te maken. Dit lukte wonderwel en Glenn won die set. In de tweede set haalde Steven al zijn welgekende trukken boven om het spel van Glenn te breken. Je kent het wel, discussie over binnen of buiten, discussie over de score of perfect vliegende shuttles die plots te snel vliegen en eindeloos moeten getest worden. Elke B1 speler in Oost-Vlaanderen kreeg er wel al eens mee te maken. Glenn besloot dan maar de tweede set te laten voor wat hij was en zich te concentreren op de derde set. We kregen opnieuw een evenwichtige partij met lange rally's en mooie punten. Uiteindelijk moest Glenn pas met de finish in zicht zijn meerdere erkennen in Steven. Toch een mooie prestatie.

Michaël mocht dan enkelen tegen Jonathan, geen eenvoudige opdracht. Wij voorspelden een driesetter die langer zou duren dan de laatste nachtrust van de uit skiverlof terugkerende Michaël. Zover kwam het echter niet. Michaël won de eerste set met 21-18. In de tweede set liep Michaël uit maar Jonathan knokte zich opnieuw in de match. Toch kon Michaël net op tijd een tweepuntenkloof slaan en op die manier de overwinning binnenhalen. Nils diepte in zijn enkel tegen Christoph onze voorsprong nog uit. Zonder echt goed te spelen won Nils gemakkelijk van de vierde Gentse enkelspeler.

Met deze overwinning werd het verlies tegen Gentse uit de heenronde meteen uitgewist. We weten nu echt wel zeker dat we daar nooit hadden mogen verliezen. Maar drie wedstrijden voor het einde van de competitie hebben we voor 99% zekerheid over het behoud, we staan zelfs even gedeeld tweede in de stand. Volgende week, tegen Lokerse, strijden we met open vizier en zonder druk voor de hoogste bereikbare plaats na het te sterke Lebad.