NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Oudegem 1H wint in Ronse

Voor de vierde maal in twee seizoenen 2e liga naam Oudegem 1H het op tegen Wit Wit Ronse. Met een overwinning, een verlies en een gelijkspel waren de statistieken tot nu toe in evenwicht. Dit seizoen loopt het voor geen meter bij de mannen uit de uithoek van onze provincies. Ze konden dit seizoen nog maar 1 puntje sprokkelen en dat was in de heenronde tegen ons. Met 5 punten uit 5 wedstrijden stonden we er een pak beter voor.

Een overwinning zou ons een stap dichter bij het behoud brengen. We konden wel niet rekenen op onze man in vorm, Michaël, die een weekje op de latten verkoos. Zijn plaats werd vakkundig overgenomen door Ce.

In de dubbels gingen we sterk van start. Bart en ikzelf wonnen vlot de eerste set tegen Arno en Ben. In set 2 verloren we het vertrouwen en onze tegenstand bracht de bordjes in evenwicht. In de beslissende set vonden Bart en ik ons ritme terug en naar het einde van de match leek de veer gebroken bij Arno en Ben. In de dubbel van Glenn en Cedric tegen Gregory en Erwin stonden onze mannen bijna altijd op kop. De voorsprong kon niet groot gehouden worden waardoor het toch nog tweemaal spannend werd. Gelukkig wonnen de onzen telkens met 21-19.

Daarna liep het iets minder goed. Gert en Glenn hadden een set nodig om wakker te worden tegen Arno en Jeremy. Er werd vooral niets gedaan met de voze service van Jeremy. In de tweede set werd er terug geknokt. We stonden telkens een puntje voor maar konden dit jammer genoeg niet verzilveren. Uiteindelijk verloren we in de verlengingen. Cedric en Bart namen het op tegen Jeremy en Gregory. Blijkbaar is het zeer moeilijk om tegen dit duo goed badminton op de mat te brengen. Ook in de heenronde was het voor Gert en Michaël spartelen tegen dit koppel. Drie sets later hadden we geen goeie match gezien. Veel fouten langs beide kanten en de aanval die bij de onzen niet naar behoren liep. Verlies dus.

Met een 2-2 tussenstand na de dubbels behielden we wel onze kansen op de overwinning. Ook in de heenronde konden we 3 enkels winnend afsluiten. Meer dan 3 enkels winnen blijft enorm moeilijk tegen Ronse. Arno blijft ondanks zijn nieuwe voetbalcarrière een steengoede badmintonner. Mede door keelpijn en een verkoudheid kon Glenn nooit aanklampen in zijn enkel tegen Arno.

Cedric deed het wel goed. Zijn aanval liep tegen Mathieu als een trein. De eerste set werd vlot gewonnen. Ook in set twee liep Cedric uit. Een paar stresspunten om het af te maken zorgden ervoor dat Mathieu nog kon terugkomen. Gelukkig strandde hij op 19. Bart kreeg tactische richtlijnen mee om Ben te bekampen. Rondspelen dus! Bart deed dit iets te rustig en leek futloos te spelen. Gelukkig won Bart de eerste set nipt met 22-20. In de tweede set verdween niet alleen de fut bij Bart maar ook de concentratie. Ben sloeg terug en sleepte een derde set uit de brand. Daarin nam Bart het heft weer in handen en Benjamin kon niet meer aanklampen. Een gelijkspel was binnen.

Zelf mocht ik de kers op de taart zetten tegen Jeremy. Vorig jaar ging ik op hetzelfde veld nog roemloos onderuit. In de eerste set kwam ik snel 11-2 voor. Een voorsprong die ik met gecontroleerd badminton behield tot het einde. Een zelfde scenario in set 2, alweer een 11-2 voorsprong. Wedstrijd gespeeld denk je dan. Toen ontbond Jeremy zijn duivels en zijn alles of niets badminton loonde. Gelukkig bleef ik zelf degelijk spelen waardoor Jeremy net niet volledig kon terug komen. De overwinning was binnen.

Met 7 punten uit 6 wedstrijden komen we weer op een gedeelde derde plaatst te staan. Volgende week spelen we thuis tegen Gentse. Winnen we die wedstrijd dan is het behoud zo goed als binnen. Bij een verlies wordt het nog vechten tot de laatste speeldag.