NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Oudegem 1H houdt DZ99 op een gelijkspel

Voor het eerst dit seizoen kan je hier een verslagje van de prestaties van Oudegem 1H lezen. Ondanks de goede prestaties in 2e liga ontbrak tot nu toe de goesting om in mijn pen te kruipen. Nochtans was de ontgoocheling na het 4-4 gelijkspel tegen DZ bij me groot. Niet omdat we slecht speelden, niet omdat we er niet voor vochten, we speelden zelfs goed maar toch voelde het aan als een verloren punt. Mits winst hadden we immers 100% zeker geweest van het behoud. DZ blijft door het spelen met steeds wisselende opstellingen in de minst gunstige papieren zitten, ook Latem, onze volgende tegenstander houden we voorlopig achter ons.

Het begon nochtans voorspoedig tegen DZ. Michiel en Bart wonnen zonder al te veel problemen tegen Kevin en Laurens. Bart liet in dubbel zeker zijn beste badminton van het seizoen zien. Bij mezelf en Michaël draaide het helemaal niet zoals verwacht maar na een portie vechtbadminton konden we toch de winst binnen halen.

Eén van de twee cruciale wedstrijden was de dubbel tussen Michiel en Michael en aan de overkant van het net Matthias en Laurens. Wij wonnen set 1 en DZ won set 2. In de derde waren de lange rally's niet te tellen en de ontknoping draaide uit op een ware thriller. We kregen enkele kansen om uit te maken maar toch kon DZ in extremis met 26-28 de winst pakken.

In de laatste dubbel van de dag knalden Bart en ikzelf zoals we dat vroeger vaak deden op tornooien, het was met voorsprong onze beste dubbel van het seizoen en we versloegen Matthias en Kevin met 21-12 en 21-19.

In de enkels zorgde Michiel voor het gelijkspel. Hij had echter wat extra energie in de vorm van Cola nodig om Kevin opzij te zetten. Michiel kwam nooit in de problemen maar gemakkelijk was het niet. Ikzelf trok tegen Laurens aan het kortste eind. In beide sets verspeelde ik een vroege voorsprong door een te hoge foutenlast. Al is het geen geheim dat de fysieke conditie van die jonge mannen een pak beter is.

Michaël die maakte er in zijn typische stijl een gevecht van tegen Matthias. Het is een stijl die hem al knappe overwinningen opleverden dit seizoen en ook nu dreef hij Matthias tot een driesetter. Daarin ging het licht echter stil uit.

Al de hoop lag nu niet voor het eerst op de schouders van Bart. Hij startte desastreus en stond meteen 11-1 in het krijt. Daarna kwam Bart terug in de wedstrijd. Niet genoeg om de eerste set te winnen maar hij pakte wel de tweede. Kristoff is echter een taaie klant die nooit opgeeft en dat heeft Bart geweten. Bart plooide en brak uiteindelijk net voor de meet. 21-19 voor Kristof.

Na een wedstrijd van 3u15 stond er zo een billijk gelijkspel op het bord. De ontgoocheling overheerste maar maakte daarna plaats voor de tevredenheid over het geleverde spel. Volgende week trekken we naar het veld naar het moeilijk te bekampen Latem. Mits winst blijven we zeker een jaar langer in 2e liga. Maar ook Latem moet winnen om zijn kansen gaaf te houden. Het wordt ongetwijfeld wederom een spannend duel.