NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Persbericht: Nining Kustyaningsih wint 4e opeenvolgende titel

Afgelopen weekend organiseerde Badmintonclub Oudegem in Dendermonde zijn 8e editie van de Ros Beiaard Badminton Cup. Met 470 deelnemers en een prijzenpot van 5000 euro behoort dit badmintontornooi tot de belangrijkste van het jaar. Het deelnemersveld was ook dit jaar om duimen en vingers van af te likken.

In dames enkel A won Nining Kustyaningsih haar vierde opeenvolgende titel. In de finale versloeg Nining in twee korte sets de nummer 5 uit Nederland Lisa Khoeblal-Malaihollo. Het parcours van Nining naar de finale verliep nochtans niet vlekkeloos. Zowel in de kwartfinale, tegen Van Der Wouden, als tegen Devooght in de halve finale, had Nining drie sets nodig.

In het heren enkel A kregen we een eindstrijd tussen eerste reekshoofd Stijn de Langhe en De jonge Deen Patrick Seitzberg. In de halve finale zorgde Seitzberg voor de verrassing van het tornooi door tegen topfavoriet Leon Nottelman een 20-11 achterstand in de derde set om te buigen in 23-21 winst. Ook De Langhe had het in zijn halve finale niet onder de markt. Ietwat verrassend klampte Frode Holemans heel de wedstrijd lang aan. Meer nog hij dreef De Langhe tot het uiterste. Pas in de verlengingen in de derde set kon De Langhe het laken naar zich toe trekken. In de finale serveerden beide spelers een mooi kijkstuk aan de supporters. Het was de Deen Seitzberg die zijn eerste titel won in Dendermonde.

Ook in het heren dubbel konden we een verrassing van formaat noteren. Younsters Jordy Van Der Sypt en Tim Van Herbruggen schopten het na een stuntzege tegen de ervaren rotten Nottelman en Van Heuckelom tot de finale. Hierin moesten ze echter hun meerdere erkennen in Dendermondenaar Matijs Dierickx, momenteel nummer 38 op de wereldranking, die voor de gelegenheid speelde met de Leuvense Floris Oleffe. Samen overklasten ze in alle wedstrijden hun tegenstand en pakten eenvoudig de winst.

Het dames dubbel was een kolfje naar de hand van de Nederlandse Myke Halkema en Lisa Khoeblal-Malaihollo. In de eindstrijd versloegen ze de sterke Elke Biesbrouck en Debbie Janssens met tweemaal 21-16.

Leon Nottelman, die omwille van zijn vele overwinningen in het verleden, al de bijnaam mister Ros Beiaard heeft gekregen incasseerde enkele verrassende verliezen. In het gemengd dubbel kon hij toch nog revanche nemen voor zijn verliezen in de halve finale van het enkel en dubbel. Samen met Debbie Janssens vormt hij een bijna onklopbaar duo. In de eindstrijd mochten Marijn Put en de Nederlandse Gita Djajawasito dat aan de lijve ondervinden. Ondanks een felle strijd pakte Nottelman en Janssens de titel met tweemaal 21-18.

Tijdens de Ros Beiaard Badminton Cup werd er ook nog gestreden om de bekende team cup. Net als vorig jaar waren het de Pluimplukkers uit Gent die de befaade Cup wisten binnen te halen.  Het Engelse Reading eindigde als tweede en Dijlevallei uit Leuven vervolledigde de top 3.


0 reacties: