NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Verrassend gelijkspel voor Oudegem 1G

De vorige twee verblijven van Oudegem 1G in derde liga waren na telkens één seizoen alweer voorbij. Vandaag begon onze strijd om dit seizoen beter te doen en ons verblijf op liga niveau te verlengen. Voor die eerste opdracht trokken we naar het veld van Zwijndrecht 2G. Op papier onze sterkste tegenstander. Wij moesten het doen zonder Glenn, die ons dit seizoen, na vele invalbeurten de vorige jaren, definitief vervoegd. Hij viel blesseerde zich licht op het tornooi van Antverpino. Ook An speelde niet mee. Zij was nog niet volledig herstelt van een virus dat haar evenwichtsorgaan aantastte.

Er wachtte ons dus een zware klus, ikzelf vreesde zelfs een afslachting. Zover kwam het echter niet. In het dubbelspel zagen we onze dames, Isabelle en Nathalie, drie sets spelen tegen Katrien Meiresonne en Marleen Van Dijk. De dames speelden sterk maar trokken toch aan het korste eind. 21-18 in de derde set. Eenzelfde lot was Bart en mezelf beschoren. We startten traag en vonden geen antwoord op het aanvallende geweld van Tom. Die eerste set ging dus vlug verloren. In de tweede set konden we ons herpakken en wonnen we. De derde set kampeerden we constant 2 a 3 puntjes achter onze tegenstander. Deze maakten we nooit meer goed. Het werd 21-17 in die derde set.

Hierna speelden we eerst de heren enkels. Bart nam het op tegen Peter Nees. Enigszins verrassend had Bart de touwtjes strak in handen. Hij speelde goed en won vlot de eerste set. Ook de tweede set ging het goed toch 18-12. Toen ging het licht uit bij Bart en niks lukte nog. Een pijnlijk verlies, alweer in drie sets. Ikzelf nam het op tegen Tom Thierens, alweer geen gemakkelijke tegenstander. In de eerste set kon ik een voorsprong niet verzilveren. In de tweede set bleef het lang gelijkop. Daarna kon ik een mooie voorsprong opbouwen en deze keer gaf ik deze niet meer uit handen. In de derde set liep Tom snel uit maar na de kantwissel kon ik profiteren van verschillende foutjes van mijn tegenstander. Hij was even het noorden kwijt en ik won met 21-17.

Isabelle ruikt een stunt in haar enkelspel tegen Katrien. De eerste set werd een thriller van formaat die eindigde op 26-24 in het voordeel van Katrien. In set twee maakte Isabelle een vroege achterstand ongedaan. In de beslissende derde set nam ze snel een geruststellende voorsprong die ze niet meer weg gaf. De eerste B1 scalp van het seizoen is binnen voor Isabelle. Een puike prestatie! Nathalie speelde in haar enkel voor wat ze waard was. Tegen de verwachtingen in snoepte ze de eerste set af van Wendy. In de volgende sets had Nathalie niet meer de power om op te tornen tegen het krachtige spel van Wendy. Ze ging onderuit in de ondertussen zesde driesetter van de dag.

We maakten voor de mixen nog kans op een gelijkspel en onze prestaties in de vorige matchen gaven ons voldoende vertrouwen om te geloven in een kleine stunt. Bart en Isabelle gaven het goeie voorbeeld door zonder enig probleem Wendy en Rachid opzij te zetten. Nathalie en ikzelf hadden het iets lastiger tegen Peter en Marleen. Alweer kwam er een driesetter aan te pas die zou beslissen over winst of verlies. Na een spannende wedstrijd konden we toch het laken naar ons toetrekken en zo het hardbevochten puntje binnenhalen.

We beginnen ons 3e verblijf in 3e liga met een opsteker van formaat.