NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Oudegem 2H: eerste puntenverlies, maar nog altijd ongeslagen

Omdat Glenn's rechterschouder vorige week het ruime sop verkoos boven het veilige stabiel schouderkapsel, konden we deze keer geen beroep doen op hem. De volgende matchen trouwens ook niet, want naar alle waarschijnlijkheid zal Glenn dit seizoen niet meer in actie komen vanwege zijn nakende schouderoperatie, waar ze "ne keer alles goe gaan vastnaaien".

Voorlopig lieten we in deze competitie nog geen punten liggen en stonden we mooi bovenaan het klassement. Het is ooit anders geweest... De felle degradatiestrijd van de twee vorige seizoenen in het achterhoofd. Nu Glenn out is moeten we echter onze ambities wat bijstellen. Met de ontvangst van Lokerse 2H hadden we direct een moeilijke klant om onze Glennloze ploeg te testen. Lokerse, toch vooral bekend om het betere dubbelwerk, kwam ook niet voltallig op de afspraak. Een zekere influenza mexicana stak daar een stokje voor.

De eerste dubbel bleek al meteen de cruciale match van de avond. Cedric en ik namen het op tegen Tim en Davy. Na nipte winst in de 1e set leken we vlot op weg naar een overwinning in de 2e set. Ondanks 3 matchpunten verkwanselden we de set op vakkundige en uiterst professionele wijze. In de 3e set liepen we constant achter de feiten aan. De sterke verdediging van de tegenstander en de nervositeit langs onze kant waren hierbij geen echte hulp. Pats boem, den boot in. Ondertussen verloren Jan en Roel hun dubbel in 3 sets.

De 3e dubbel van de dag werd opgevoerd door Roel en Cedric tegen Dries en Kris. Het was "gene vetten" en simpel gingen ze in 2 sets onderuit. Gelukkig was er nog, om het met de woorden van Bjorn te zeggen, het Oudegemse "koningskoppel" om de achterstand niet te hoog te laten oplopen ;) . De would-be-koningen kreunden zich een weg door de 1e set. Ondanks een 16-8 voorsprong kwamen Patrick en Tim nog terug tot 18-18. Gelukkig sloeg net op tijd, en met de nodige dosis geluk en "Sieskes", de motor aan en werd er gewonnen met 21-19. De 2e set ging iets vlotter en werd met 21-12 binnengehaald.
3-1 achterstand, geen verhoopte 2-2. Winst was nu wel moeilijk geworden, al hadden we er nog wel vertrouwen in om een puntje uit de brand te slepen, afgaande op het snode tactische plan van the cap.

Enkel 1, 2 en 4 gingen meteen van start. Het was wel een beetje moeilijk volgen, maar dit is wat ik gezien heb: Cedric haalde vlot de eerste set binnen tegen Davy. Te vlot misschien want in de 2e set kreeg Ce kletsen rond de oren. Heel veel kletsen, want zwaar verlies met 4-21... Gelukkig kreeg hij zijn tactieksturende hersencellen op tijd terug op een rijtje en kon hij de match winnend afsluiten in de 3e set. Ondertussen had Bjorn het moeilijk tegen Patrick. Patrick, sluwe en ervaren vos, liet Bjorn redelijk wat hoeken van het veld zien, maar maakte gelukkig voor Bjorn soms net iets te veel fouten. 1e set nipt gewonnen, maar in de 2e set stond Bjorn direct op een 5-11 achterstand. Maar Sies is een vechtertje, een luidruchtig vechtertje, en knabbelde beetje bij beetje aan de achterstand. De 2e set werd winnend afgesloten, maar het kostte heel veel moeite. Jan kwam tegenover Dries te staan. In deze match was er wel een klassementsverschil in het voordeel van Lokeren. Na 2 sets kwamen de bordjes weer in evenwicht, na verlies in 1e set en een sterke gewonnen 2e set van Jan, die traditioneel diesel pas dan op gang komt, dieseltje zijnde. Jan ging in de laatste set goed mee tot het keren op 11, maar nadien was de diesel op. Was de conditie top geweest, dan had er iets meer ingezeten. Maar er wordt aan gewerkt ;)
3-4 in het voordeel van Lokeren. De 3e enkel, deze keer toevallig als laatste match, moest uitsluitsel brengen. Daarbij nam ik het op tegen Stijn. In het begin van de set kon ik redelijk snel afstand nemen en de voorsprong behouden, wat ook in de 2e set goed lukte. Winst met 10 en 8, en dus toch nog een reddend puntje uit het vuur gehaald!

4-4, uiteindelijk een goed resultaat tegen Lokerse, maar achteraf toch wat gemengde gevoelens omwille van het verlies in de 1e dubbel. De dubbel die cruciaal bleek te zijn. Jammer maar helaas. Mocht men ons in het begin van het seizoen 3 overwinningen en 1 gelijkspel voorgelegd hebben in de eerste viermatchen, dan zouden we blindelings getekend hebben. Dus eigenlijk geen reden tot jammeren aan de toog :)

Binnen 2 weken richting Sint-Niklaas, waar we hopelijk ook wat punten kunnen pakken, om de week daarna de heenronde af te sluiten tegen titelfavoriet Pluimplukkers. Wat de uitslagen ook moge zijn, van de heenronde kunnen we zeker tevreden zijn. En als Jan en Roel keihard blijven doortrainen zoals ze bezig zijn, dan staan we niet in voor de gevolgen ;)

Nils

0 reacties: