NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Oudegem 1H klopt verrassend Lokerse 1H

Oudegem en Lokerse beten de spits af in 2e liga A. Vorig jaar verloren we met 5-3 en 7-1 van hetzelfde Lokeren. Dit seizoen is Lokerse 1H de belangrijkste uitdager van Lebad in de strijd om de titel. Onze ambitie reikt niet verder dan het behoud in 2e liga verzekeren.

Michaël en Bart beten de spits af tegen Frederik en Sam. Mich en Bart speelden in hun leven al drie keer samen dus je kan wel zeggen dat deze dubbel een beetje een opoffering was. Toch konden Bart en Michaël het Frederik en Sam best moeilijk maken. Vooral de linkse voorhamer van Bart stond op scherp. Toch was het net niet genoeg om het beste duo van Lokeren te verslaan. Michaël werd regelmatig onder druk gezet en af en toe liepen ons duo wel eens in elkaars weg.

Na het zien van de opstelling stond de 2e dubbel tussen Glenn en Michaël en Jordy en Kasteel aangestipt als één van de sleutelmatchen. Het werd een echte nagelbijter. In set één gingen nog net iets teveel bijna gemaakte punten net buiten. Maar Glenn en Michaël lieten het niet aan hun hart komen en wonnen set twee. Vooral de sterke verdediging van Glenn en Michaël viel op. In de derde set werd het echt spannend. Uiteindelijk kon ons duo het laken naar zich toe trekken met 22-20 winst.

Bart nam het in zijn enkel ondertussen op tegen Sam. Deze is één van de beste spelers in de reeks en leunt dicht aan tegen het A-klassement. Geen verwachtingen en gewoon alles geven. Het lukt vrij goed bij Bart en Sam maakte regelmatig zijn foutjes. De eerste set ging naar Sam maar in de tweede kon Bart een voorsprong uitbouwen. Deze kon hij jammer genoeg niet behouden tot einde. Toch was deze match een beetje typerend voor de hele ontmoeting. Wij speelden goed en de mannen van Lokerse iets minder waardoor we kansen kregen.

Het was ondertussen voorbij half 10 toen we aan onze derde dubbel begonnen. Gert en Bart speelden tegen Kasteel en Jordy. We gingen goed van start en we konnen de eerste set winnen na goed aanvallend spel. In de tweede set leek de veer bij Lokerse gebroken. Zij maakten de fout of gaven de ballen in geschenkverpakking weg. We namen het cadeau graag aan en brachten de tussenstand op 2-2. We begonnen zowaar in onze kansen te geloven.

Hierna was het de beurt aan Glenn en Gert om Sam en Frederik te bekampen. Op het tornooi van De Nekker kreeg ons duo nog een stevige pandoering van Sam. Dit was een andere wedstrijd en we begonnen met een schone lei. In de eerste set stonden we telkens een puntje in het krijt. We konden het kloofje niet dichten en op het eind liepen Fredrik en Sam uit. Een zelfde scenario in de tweede set. Alleen konden we toen overnemen en zelf de winst pakken. Ook in set drie veranderde het matchverloop niet. We bleven enkele puntjes in het krijt staan en verloren met 21-17.

Ondertussen speelde Michaël zijn enkel tegen Jordy. Michaël had het mentale voordeel want hij versloeg Jordy op de Vlaamse kampioenschappen. Daar was in de eerste set niets van te merken want Michaël werd weggespeeld. Met het vechtbadminton dat we van Michaël kennen knokte hij zich terug in de match. Blijkbaar was een discussiepunt bij een 15-15 score het kantelmoment in de wedstrijd. Michaël won nipt de tweede set. In de derde set ging Michaël door een Jordy liet het volledig hangen.

Met een 3-3 score op het bord en nog 2 wedstrijden tussen gelijkwaardige spelers lag alles nog open. De spanning was te snijden. Gert begon aan zijn wedstrijd tegen Frederik Desander. Het duel tussen de clubkampioenen van Oudegem en Lokeren werd jammer genoeg vroegtijdig beëindigd door een blessure van Frederik. Wij kregen een puntje cadeau maar wonnen natuurlijk liever op de normale manier. Spoedig herstel gewenst aan Frederik!

Met een puntje op zak ging Glenn op zoek naar de overwinning tegen Kasteel. We hoorde Kasteel roepen, wat een vooze service. We kennen er alles van! Ondertussen wisten we wel dat Glenn enkele punten los stond. Deze voorsprong gaf Glenn niet meer weg. Kasteel is een diesel en zijn tweede set is vaak zijn beste. Dat merkten we in set twee. Kasteel speelde goed en Glenn wou te snel het punt maken. Nipt verlies en een derde set moest de beslissing brengen. Na een gelijk opgaand begin begon Glenn een voorsprong op te bouwen. Glenn won met 21-12 en we wonnen de ontmoeting met 5-3.

Dit is onverhoopte maar schitterende start van het nieuwe seizoen. We kenden een beetje geluk door de blessure bij onze tegenstander maar we hebben onze punten zeker niet gestolen. Hopelijk kunnen we onze goede prestaties volgende week op het veld van Gentse verder zetten.