NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Klinkende overwinning voor 2e gemengd in Oudegemse derby

De eerste match van de terugronde in de gemengde competitie 1e provinciale betekende ook meteen de derby van het 2e tegen het 3e Oudegemse team. Deze keer was het voor 2G een match op verplaatsing, thuis. De heenmatch eindigde na een spannende maar zenuwachtige partij op een billijk gelijkspel, maar daar zou geen enkele van de twee ploegen nu tevreden mee zijn. Beide teams vormen immers de rode lantaarn in de reeks met respectievelijk 4 en 3 punten. Winnen en punten verzamelen was te de dringende boodschap! Alleen jammer dat er maar één ploeg kan winnen.

Beide teams konden niet de voltallige ploeg opstellen. Katrien was er bij 3G niet bij wegens examens, Marleen kon bij 2G ook niet van de partij zijn door het werk. Om Marleen te vervangen gingen we daarom te rade bij Nathalie. Aan onze opstelling werd weinig gesleuteld. Onze min of meer klassieke opstelling leek ons het beste om de wedstrijd aan te vangen. Stilletjes hoopte ik als kapitein op het ideale scenario, 1-5 voorsprong na de dubbels. Dat zou de stress van de mixmatchen moeten wegnemen, een discipline waar 3G zeer sterk voor de dag mee komt.

In de heren dubbel gaven Bjorn en Michaël partij aan Jan en Lens. Een beetje een sputterend begin ging over in een minder sputterend einde. Geen zware mokers maar een “rondspelend dubbelspel” met niet te veel onrechtstreekse fouten zorgden voor winst in de 1e set. Sies en Michsmash gingen daarna door op hun elan. Met een hoge dosis aan spectaculaire vispluimen werd een al bij al vlotte overwinning geboekt. Onze dames bekampten in hun dubbel Nele en Isabel. In de 1e set werd goed gespeeld en vlot gewonnen. In de daarop volgende set krikte de tegenstand hun niveau wat naar omhoog. Het werd spannend, maar net op tijd kon de 2e set nog gewonnen worden met 22-20. Ideaal scenario dus!

In de enkels werd besloten om Natasja als eerste te laten enkelen. Nele is sowieso al moeilijk te verslaan, en daar kwam nog bij dat ons Natasja naar eigen zeggen niet te zwaar in vorm was. Natasja deed haar best maar kon geen aanspraak maken op de zege. Nathalie kon dat door het klassementsverschil op papier zeker wel doen. Er werd goed geanticipeerd en strak gecleard. En ook gewonnen! 1-3, alles op schema.

Bij de heren rekenden we omwille van de klassementsverschillen op papier op twee overwinningen in het enkelspel. Het looze vissertje viste er op los tegen Lens, die het van al dat pluimen die een halve centimeter boven de vloer nog steeds goed geraakt worden danig op de heupen kreeg. 37 keer het punt moeten maken is inderdaad niet leuk ;) Mich liet geen steken vallen en won met twee maal 21-14. Zelf mocht ik het op nemen tegen Roel. Op andere dagen moet ik “kapitein” zeggen, maar vandaag was dat eventjes omgekeerd. Een Roel in vorm valt zeker niet te onderschatten, integendeel! Grote voorzichtigheid is zeker op zijn plaats, en liefst ook niet te veel stress. Helaas was dat laatste er wel bij voor mij, maar gelukkig nog beheersbaar omdat Roel niet in goeie doen was. Ik won met twee maal 21-15, maar mooi om aan te zien was de match niet. Maar het belangrijkste, de overwinning was wel een feit! 1-5 voorsprong na de dubbels, perfect verloop.

De gemengd dubbels werden nog gespeeld voor de meerdere eer en glorie in de Oudegemse annalen der badmintongeschiedenis. Ons onuitgegeven duo Nathalie en Bjorn maakten er een spannende driesetter van tegen Roel en Isabel. Een grote achterstand in de derde set werd nog omgebogen naar nipte winst. Natasja en ik mochten het zoals in de heenronde opnieuw opnemen tegen broer en zus Guns. En net zoals toen ging het in de eerste set niet goed. Jan en Nele zijn vakkundige stofzuigers in het gemengd dubbel en wij speelden een beetje als kiekens zonder kop. De eerste set ging dan ook logischerwijs verloren. Gelukkig konden we ons nadien herpakken door wat rustiger en meer afwachtend te spelen. De gevolgen waren positief want de twee volgende sets werden gewonnen.

Het werd dus uiteindelijk nog een ruime 1-7 overwinning, iets wat we misschien niet verwacht hadden, maar leuk was het wel. Hiermee komt 2G eventjes weg van een degradatieplaats, maar ons doel is nog verre van bereikt. Er zullen nog heel wat punten gesprokkeld moeten worden, en dat kan ook, want de ploegen in de reeks liggen heel dicht bij mekaar. Enkel Wit Wit Ronse steekt er een beetje bovenuit, maar waarom zouden we daar donderdag geen puntje kunnen afsnoepen? Hopelijk hebben we in tegenstelling tot de heenronde het geluk wat aan onze kant in de terugronde.
Nils

0 reacties: