NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Oudegem 3G ondergaat Oudegem 2G

Een derby, het is altijd iets speciaal. Je zwakke plekken zijn gekend evenals je sterke punten. Het is dan ook de bedoeling om verassend uit de hoek te proberen komen en soms moet je daarvoor eens een gokje doen. De uitslag is u wellicht al bekend: Oudegem 3G heeft een verkeerd gokje gedaan.

Alhoewel, laat ik meteen daarbij toevoegen dat de ovewinning zondag wellicht met ieder mogelijke opstelling naar 2G was gegaan. Ze speelden goed badminton en wisten ons zelfs op ons geliefkoosde discipline te kloppen.

De wedstrijd zelf:

De dames dubbel ging van start en er werd daar eigelijk met weinig verwachtingen gespeeld. Dat de magie er niet echt is in het dubbelspel tussen Nele en Isabel wisten we al wat langer, maar zonder Katrien hadden we weinig keuze. Het werd weliswaar nog spannend in de tweede set, maar jammer genoeg verloren ze in 2 sets.
Intussen was de heren dubbel ook bezig en deze ging steeds vrij gelijk op. Niet het meest spectaculaire spel, beide partijen probeerden vooral geen fouten te maken (behalve Jan, die smashte op alles wat bewoog ;-)). Terug trok 3G aan het korste eind toen op het einde van beide sets een kleine kloof werd geslagen. 0-2

De heren enkel tussen Michael en Lens ging zoals verwacht vrij vlot naar Michael, hoewel ondergetekende zeker niet ontevreden was. Het enige jammere van de zaak bleek dat er maar 1 helft van het terrein bleek moe te worden :)
Nele moest intussen tegen Natasja en liet haar geen kans om in de wedstrijd te komen. Nele bracht een vlotte eerredder binnen. 1-3

Er werd gegokt dat Bjorn ging enkelen en Roel werd hiervoor op de 2e enkel gezet. Mispoes, het werd Nils. Roel had duidelijk zijn dag niet en maakte vrij veel fouten om het Nils moeilijk te maken - jammer, ik hoor hem nochtans graag eens brullen -, duidelijke winst voor 2G dus. Intussen nam Nathalie ook de maat van Isabel die weinig weerwoord kon bieden op de clears die ze geserveerd kreeg. met een 1-5 achterstand was het kalf dus reeds verdronken.

Toch bleef Oudegem 3G voluit gaan en wilden we nog 2 extra eerredders halen in de mixen. het werden beide verdienstelijke matchen, maar het tikkeltje extra dat er vorig jaar altijd inzat was er niet. Tweemaal verlies in 3 sets en zo werd het nog een bittere 1-7.

De gevoelens bij Oudegem 3G waren achteraf vrij gemoedelijk. Het feit dat we in de heenronde konden gelijkspelen was al een kleine stunt op zich en het gemis van Katrien was vooral in de dubbels merkbaar.

Het beste wat er kon gebeuren voor Oudegem is gebeurd, de ploeg met de meeste kansen op behoud heeft gewonnen en doet zo een mooie stap naar het behoud. Aan hen om dit te blijven bevestigen en aan ons om de punten nog af te snoepen van andere ploegen!

0 reacties: