NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Gentse 5H - Oudegem 4H

Zondagavond, op tijd aangekomen in Gent om de nummer 4 in de stand te bekampen. Echter een “kleurrijk” zaalvoetbalploegje dacht daar anders over. Overboeking van de zaal en we mochten ons een uurke bezighouden of 0-8 forfaitcijfers laten opschrijven. Gelukkig hadden die van Gentse kleurboeken en bijhorende potloden mee, anders hadden we voor de forfait gekozen!

Een uur later dan voorzien konden we eraan beginnen. Gentse 5H met z’n 4 C1’s en 2 C2’s tegen een gemotiveerd Oudegem 4H, die wou tonen waarom ze op de 2e plaats staan.
We gingen van start met de 2e en 3e dubbels. Davy en Jurgen G tegen Tim en Joachim, 2 C1’s en op het andere plein Kris en ik tegen Bert en Jeroen. Davy en Jurgen verloren nipt de 1e set met 21-19, maar stelden nadien orde op zaken met 14-21 en 9-21. De 3e dubbel werd snel gewonnen met 14-21, 15-21.

Omdat de laatste 2 dubbels niet gelijktijdig konden gespeeld worden werd geopteerd voor de 1e dubbel en de 4e enkel. Davy en ik namen het op tegen Pim en Joachim (2 C1’s). Snel naar 1-9, maar een hoge foutenlast van mijn kant resulteerde in 21-19 verlies. Gelukkig draaide het weer lekker nadien en met aanvallend spel gingen we naar 19-21 en 17-21 winst. Jurgen G knokte zich in de 4e enkel naar 21-14, 16-21 en 18-21 winst. Mooie dingen gezien van Jurgen G, die zich duidelijk beter had opgeladen voor deze ontmoeting dan zijn laatste wedstrijd met de 4e herenploeg tegen Deinze.
0-4 en winst binnen handbereik.

Aangezien er genoeg vrije pleinen waren, speelden we de laatste dubbel (Pim en Rudy tegen Kris en Jurgen G) en de eerste 2 enkels tegelijk. Het bleek nog een spannende avond te worden. Na de eerste sets stond het in de 3 matchen 1-1. Ik had na de walgelijke vertoning van de eerste set (21-5!) mezelf weer onder controle en kon in een spannende 2e set het laken naar me toe trekken met 19-21. In de 3e set ging het continu gelijkopgaand tot na de wissel. Toen kwam het verlossende duimke van Kris: zij hadden hun derde set na een thriller gewonnen met 20-22 en de winst was binnen. Hierdoor kwam er bij mij jammerlijk wat concentratieverlies wat leidde tot een 18-13 achterstand. Ik kon nog milderen maar het kalf was naar Mozes om te verdrinken. 21-17.

Davy had moeite met de vele gelukspluimen van de tegenstander, die net als hem alles terug wist te krijgen (zij het net iets minder orthodox). Bert staat blijkbaar gekend als notoir visser, maar het pleitte voor hem dat hij hierdoor het kopke van onze kapitein deed kortsluiten. Davy speelde de rest van de match tegen zichzelf en verloor het pleit met 21-15.
Er restte nog 1 enkel: die van Kris, die stiekem hoopte om terug tegen Pim te mogen enkelen om puntje 9 en 10 binnen te halen. Mis poes. Hij kreeg C2 Jeroen voor zich en mocht zijn tenen uitkuisen om de eerste set met 22-24 te kunnen winnen. In de 2e liep het een stuk beter en het 9e punt was een feit!

Een mooie 2-6 overwinning en we staan weer even alleen op kop. Deinze heeft echter nog 2 (makkelijke) inhaalmatchen en zal ongetwijfeld haasje over doen.
In de terugronde haalden we 5 op 6 tegen het drieluik Landegem/Deinze/Gentse. Ons seizoen is, met nog 2 wedstrijden te gaan, zeker al geslaagd. Davy wordt B2, ik C1 en als Kris nog 1 punt kan pakken, wordt ook hij C1 in Maart. Volgende week kunnen we onze 2e plaats definitief veilig stellen bij winst tegen de stadsgenoten van Drive.

Tot nadien!
Jurgen DC

0 reacties: