NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Zware pandoering voor lusteloos heren 2

Badmintonnen op een zondagnamiddag om 14u, dat betekent: de Witte Molen in Sint-Niklaas. Heren 2 mocht het opnemen tegen Mintons 1H, de tweede in de stand van 1e provinciale. In de heenmatch waren we best goed in vorm en konden we gelijkspelen, nu hoopten we hetzelfde niveau te kunnen halen. Maar het begon al goed in de kleedkamer: “Ik heb geen goesting om nen enkel te spelen” beweerde een zekere Oudegemse misthoorn. Mmm, hoor ik daar een gebrek aan motivatie? Na 3 overwinningen op rij was het acute degradatiegevaar geweken, en meedoen voor de top 3 is ondertussen ook al lang uitgesloten. Niks meer te winnen of te verliezen, en dat was er een beetje aan te merken.

Mintons stelde tegenover ons 4 B1’s, een B2 en een C1. Vooral in de enkel leverde hen dat op papier een overwicht op. Jan en ik gingen van start tegen Wesley en Frederik. Het werd een lange match met lange rally’s. In de 1e set gingen we er nogal onbesuisd tegenaan door op alles wat bewoog te smashen. Wie ons wat kent, weet dat dat niet ons sterkste wapen is, waardoor een verlies in die set logisch lijkt. De 2e set herpakten we ons door wat gevarieerder en afwachtender te spelen. Dat rendeerde en zo kwam er een derde set die mooi gelijkop ging. Helaas waren de Wase vrienden net iets beter. Roel en Cedric hadden ondertussen al lang gedaan tegen Michiel en Tim. Nipt verlies met verlengingen in de 1e set werd gevolgd door duidelijk verlies in de 2e.

De dubbel van Cedric en Jan tegen Michiel en Tim was “gene vette”. Onze jongens konden niet het vereiste niveau halen en gingen roemloos ten onder. Bjorn en ik hadden met Frederik en Glenn wel een gemakkelijkere partij. Veel smashen op Glenn bracht ons op winst in 2 sets.

3-1 achterstand en in de enkels mochten we het allemaal opnemen tegen in principe betere tegenstanders. Ik in de 1e enkel zeker, tegen Michiel. Ik had nog nooit tegen hem gespeeld maar al 738 keer tegen Wesley, dus ik vond dat best wel leuk. Helaas liep het niet echt goed in de 1e set. Niet dat ik slecht speelde, maar ik kon Michiel’s tempo absoluut niet volgen. De 2e set ging meer gelijkopgaand. Ons beider niveau kwam dichter bij mekaar te liggen en de rally’s werden terug wat aantrekkelijker. Het kwam aan op details en helaas ging ik de boot in met 21-19. Een derde set had misschien wat kansen geboden, jammer. Jan was goed van start gegaan tegen kersvers B1 Bram. Winst in 1e set. Maar helaas waren de badmintongoden hem niet goed gezind, nipt verlies in de 2e, waarna Bram op en over Jan ging in de 3e set. Maar volgens Jan zal het vooral gelegen hebben aan de “k**pluimen, k**vloer, k**sporthal!” Bjorn had het niet onder de markt tegen Tim en werd vooral onder druk gezet met strakke clears. Een goed antwoord werd hierop niet gevonden waardoor onze Oudegemse “slicemaster” ten onder ging. Roel deed het in de laatste match niet slecht tegen Wesley, veel ups en downs van beide mannen, maar Wesley had de meeste ups. Of Roel de meeste downs? Enfin, “het zat er in”, maar meer dan dat was het helaas niet.

7-1 verlies… Roemloos ten onder in een match die er voor ons niet meer toe deed. Mintons behoudt hiermee nog een waterkans op de titel. Het weze hen gegund, maar Lokerse 2H heeft ons een kampioensfeestje beloofd op onze laatste speeldag tegen hen. Dus met vaten bollekes Koninck bij de Walter - en zijn aangenaam personeel - in het achterhoofd, zeggen we daar als goede Oudegemnaren niet neen tegen!

0 reacties: