NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Wie wint de Ros Beiaard Badminton Cup?

Komende vrijdag start in Dendermonde de 4e Ros Beiaard Badminton Cup. Met 430 deelnemers is het tornooi dat door BC Oudegem wordt georganiseerd het grootste van Vlaanderen. In alle reeksen verwelkomen we een top bezetting met een pak buitenlandse spelers. Maar liefst 120 Nederlanders zakken dit weekend af naar Dendermonde.

De prijzenpot van 4500 euro lokt ook een pak Belgische topspelers. Vier van de vijf Belgische kampioenen zullen hun kunsten vertonen tijdens de Cup. Maar gaan zij ook lopen met al de prijzen in de A reeks? We zetten al de kanshebbers voor jullie op een rijtje.

In het heren enkel A is niet het eerste reekshoofd, Maxime Moreels de topfavoriet, maar wel Belgisch kampioen, David Jaco. De winnaar van de Ros Beiaard Badminton Cup in 2007 en 2009 verraste op het Belgisch kampioenschap vriend en vijand door Yuhan Tan te verslaan. In de finale rekende hij daarna af met Moreels, die zijn status van eerste reekshoofd op de Ros Beiaard Badminton Cup met alle mogelijke middelen zal verdedigen. Daarnaast is het ook uitkijken naar de prestatie van Tim Vaesen. Deze sympathieke Nederlander was er al op alle edities bij en haalde tweemaal de finale. In zijn zog brengt hij zijn maatje Stephan Branderhorst mee. Dit voormalig Nederlands toptalent mag eveneens tot de favorieten gerekend worden. De Nederlander die momenteel de beste vorm etaleert is misschien wel Leon Nottelman. Hij zorgt ongetwijfeld voor vuurwerk. De outsiders zijn Vlaams kampioen Hans Willems, Jente Paesen, Frederic Gaspard en Lionel Warnotte.

Bij de dames zijn Debbie Janssens en Sabine Devooght de topfavorieten. Door de afwezigheid van Belgische kampioene Lianne Tan overheersen beide dames het BBAC circuit. Ze verdeelden de titels op de vorige 5 tornooien netjes onder elkaar. De Nederlandse Roxanne Molenmaker en Elke Biesbroeck zijn waarschijnlijk het meest in staat om de topfavorieten het vuur aan de schenen te leggen.

In het heren dubbel is het uitkijken naar de prestatie van Dendermondenaar Matijs Dierickx. Samen met zijn maatje Freek Golinski veroverde hij in februari zijn eerste Belgische titel. Mede door deze prestatie werd Matijs recent voor de 2e maal uitgeroepen tot Dendermonds sportman van het jaar. In het dubbel komt de concurrentie vooral van Frédéric Gaspard en Jonathan Gillis. Een zeer sterk Waals duo van wie Freek en Matijs dit seizoen al enkele keren verloren. In de halve finales verwachten we nog twee Nederlandse duo’s. Ceriel Custers, winnaar van vorig jaar, speelt nu samen met Nottelman, Stephan Branderhorst en Tim Vaessen zijn een talentvol Nederlands koppel.

Steffi Annys en Severine Corvilain zijn de topfavorieten in het dames dubbel. De Belgische kampioenen wonnen de 2 BBAC tornooien waaraan ze deelnamen. De tegenstand moet vooral komen van het in bloedvorm verkerende duo Manon Albinus en Debbie Janssens en van Elke Biesbrouck en Sabine Devooght. De titelverdedigers en 2e reekshoofd Janne Elst en Jelske Snoeck zoeken al een hele tijd naar hun beste vorm. Maar ongetwijfeld zullen ze er alles aan doen om hun titel te verdedigen. Andere outsiders zijn Roxanne Molenmaker en Yvonne Sie.

In het gemengd dubbel kunnen we opnieuw niet naast onze stadsgenoot Matijs Dierickx kijken. Samen met Debbie Janssens begint hij stilaan het Belgische deelnemersveld in het gemengd te overheersen. Het duo zal dan wel moeten afrekenen met de Belgische kampioenen Gert Poesen en Manon Albinus. Het ervaren duo is bezig aan een geweldig goed seizoen. Weerwerk komt er uit verschillende hoeken. Eerste reekshoofd Jonathan Gillis en Sabine Devooght maakten onlangs een succesvol debuut in het internationale circuit. Severine Corvilain en Lionel Warnotte, Freek Golinski en Steffi Annys en Léon Nottelman en Roxanne Molenmaker zijn duo’s waar zeker rekening mee moet gehouden worden.

U merkt het, spanning troef in de topreeks op de Ros Beiaard Badminton Cup. Wie zal de eindstrijd winnen? Je kan het zien op paaszondag 24 april vanaf 13u in het sportcentrum van Sint Gillis. De voorrondes in de A reeks worden op zaterdag gespeeld. De halve finales gaan door op zondagochtend. Vrijdagavond om 19u wordt het startschot gegeven van de 4e Ros Beiaard Badminton Cup met de voorrondes in de lagere reeksen. Kom zeker een kijkje nemen.

0 reacties: