NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Oudegem 5G op dreef

Met de overwinning van maandag nog in het achterhoofd trekt Oudegem 5G met een goed gevoel naar Lembeke, om daar aan te treden tegen Smash For Fun. Vaste waarden Tim en Jurgen kunnen er jammer genoeg niet bij zijn, maar met Kris is alvast waardige vervanging gevonden.

Isabel en Eva starten aarzelend aan hun dubbel. Het gaat steeds gelijk op, maar bij 17-17 schakelen de dames over naar een hogere versnelling: set 1 is binnen! Ondertussen komen de mannen hoofdschuddend van het veld gestrompeld na hun 1e set. Vermelden hoeveel het was, is de moeite niet, gewoon een betere 2e set spelen klinkt het. Eva en Isabel beginnen alvast aan hun 2e set en halen ook deze zonder al te veel problemen naar zich toe. Ondertussen toch iets meer handjesgeklap bij de mannen, zouden ze er een 3e set uitslepen? Helaas stranden ze op 21-18. Maar, de stijgende lijn was er en mocht er een 3e set gespeeld zijn, hadden ze misschien wel gewonnen (aldus Kris).

De enkels dan maar: STRESS! Kris gaat met lage verwachtingen het veld op, want ‘tis tegen een B2’. Maar Kris past het vernieuwende principe van zelfcoaching toe (‘neeje, zo moet dat niet’) en trekt set 1 naar zich toe. Gezucht en geklaag bij de tegenstand, geglunder en gelach bij Kris. In set 2 begint het iets minder te lopen en Shane profiteert hiervan. Gevolg: 3e set. Hierin toont Kris dat hij echt wel goed bezig is en voldoende kalm kan blijven: winst en +2 voor iemand wiens seizoen nog niet eens officieel gestart is.
Ondertussen start Isabel zenuwachtig aan haar enkel. Nergens voor nodig zo blijkt, winst in 2 korte setjes.
En dan… De enkel van Eva! De opslag nog snel even oefenen (die perfect lukt) en dan kan ze starten. Eerste opslag die Eva moet doen: buiten! Gevloek dat niet echt bij een juf past en nog meer stress zijn het gevolg. De 1e set wordt, dankzij nog meer buiten vliegende opslagen, vrij snel verloren. Eva start wel goed in set 2 en komt snel 6-0 voor. Hoewel de opslagen hierna terug van mindere kwaliteit zijn, blijkt deze voorsprong voldoende om de set binnen te halen. Voor aanvang van set 3 een beetje bijsturing van coach Kris (‘geef eens wat korte opslagen’) en Eva kan starten aan deze beslissende set. De raad van Kris blijkt een zeer goede raad te zijn! Nu de opslagen binnen zijn en Eva de rally kan aangaan, zien we enkele prachtige punten waarbij zij meestal aan het langste eind trekt. Winst kan dan ook niet uitblijven! De vreugde is onbeschrijflijk!
Ondertussen start Diederik aan zijn enkel. Het wordt een spannend driesetter met enkele mooie rally’s. Jammer genoeg is het de tegenstand die met de overwinning gaat lopen.

4-2 voor aanvang van de mixen, niet slecht! Kris en Isabel nemen de 1e mix op zich. Daarin zien we enkele spectaculaire punten. Kris dwingt de tegenstand op de knieën met zijn harde smashen. En hoewel deze smashen door de tegenstand zelfs vanop de knieën nog een tijdlang worden teruggebracht, halen Kris en Isabel de winst binnen.
Eventjes een foute communicatie dan: Isabel schudt het hoofd als Diederik vraagt of de winst binnen is. De stress neemt hierdoor toe bij Eva en Diederik en al snel staat het 1-1 bij hen in sets. De miscommunicatie wordt tijdens het interval rechtgezet en Eva en Died twijfelen om dan maar al naar de cafetaria te trekken om de overwinning te vieren in plaats van verder te zweten. Ze besluiten toch verder te spelen en gelukkig maar, want ze geven het mooiste voorbeeld dat ook op het veld een goede communicatie belangrijk is. Diederik raakt de shuttle verkeerd, denkt dat het punt afgelopen is en draait zich al vloekend om. Eva speelt het punt ondertussen verder, beseft dan dat Diederik al een eventjes niet meer mee doet en roept ‘Ik ben wel nog bezig hé’. Een goede communicatieve zet, want Died springt onmiddellijk in de bres en maakt het punt af! Winst kan dan ook niet uitblijven!

6-2 gewonnen, Oudegem 5G is op dreef!

0 reacties: