NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Oudegem 1G pakt zijn eerste winst

Oudegem 1G kreeg bij zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen het bezoek van Dilbeek 2G. Dilbeek steeg in extremis nog naar derde liga en is één van de degradatiekandidaten uit onze reeks. Uit hun eerste 3 matchen puurden ze slechts 1 punt. Toch waren we op onze hoede want vooral hun dames hadden al enkele steengoede resultaten neergezet.

Voor de 2e wedstrijd op rij kon ik mijn netjes vooraf geprinte ploegopstelling in de vuilbak dumpen. Bart voelde zich niet kiplekker en wou enkel een dubbeltjes spelen. Daarna keerde hij huiswaarts om zijn bed op te zoeken. Zo kon hij niet meegenieten van de lekkere maaltijd die hij zelf verzorgde.

In die heren dubbel was het duidelijk te merken dat Bart niet al zijn krachten kon aanspreken. Toch was het voldoende om samen met Gert de tegenstand vrij vlot af te houden. Onze dames wonnen verrassend vlot de eerste set tegen het sterke Dilbeekse koppel. In de tweede set kwamen Natasja en Aurelie slechts enkele puntjes te kort om de winst te pakken. Ook in de derde set stonden we telkens in het krijt. Deze achterstand werd jammer genoeg niet meer goed gemaakt. Toch een dikke match van onze dames.

Glenn speelde ondertussen tegen Bram Gemmeke. Glenn deed wat hij moest doen en won vrij vlot in twee sets. Gert had het moeilijk tegen degelijke B2 speler Nicolas Carraghi. De goeie drops van Nicolas deden Gert in het zand bijten in set 1. Daarna trok Gert zijn concentratie en niveau omhoog. Met de nodige dosis geluk kon ook Gert nog vrij vlot winnen.

Bij de dames stoomde Aurelie vlot naar de overwinning. Over haar dubbel was ze zelf niet tevreden. Na het enkelspel verscheen er zelfs een glimlach op het gezicht van onze jongste telg. Met een goed gevoel kan ze deze week het academiejaar aanvatten. Nele nam het op tegen de sterke Tess. Nele bouwde een voorsprong op maar kon deze niet vasthouden. Tegen de power van Tess waren de snelle benen van Nele ook niet opgewassen. Voor Tess was het ondertussen al haar derde scalp van een B1 speelster op 4 gespeelde wedstrijden.

Een gelijkspel hadden we al binnen. In de mixen moest dat omgezet worden in een overwinning. En zo geschiedde. Glenn en Nele maakten brandhout van Bjorn en Hanne. Gert en Natasja speelden voor de statistieken. Na een slappe eerste set kwam hun trein nooit meer volledig op het juiste spoor terecht, verlies in 3 sets.

De 0 is van de tabellen. Volgende week in Gent trachten we ons puntenaantal te verdubbelen.

0 reacties: