NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Oudegem 3H redt het niet tegen Wit Wit 2H

Na ons eerste puntje tegen De Mintons had iedereen er duidelijk zin in. Iedereen wou er voluit tegenaan gaan om Wit Wit het zwart voor de ogen te laten zien.
De jeugdige spelers zijn bijzonder gretig na hun blessureleed en met een volledige ploeg was het dus vechten om de postjes. De SMSjes , het gelobby, de vriendjespolitiek, de hand & span diensten (ik ga hier niet herhalen wat me allemaal beloofd werd) ten spijt, liet Roel evenwel ,zoals een ploegkapitein het betaamt, de groep primeren op het individu en was hij rechtvaardig in het verdelen van de matchen. Misschien moet Roel het maar es wagen in de politiek?

De dubbels: Zowel de familie Verwaeren als Bjorn/Tom mochten het proberen tegen de tandem Dimitri/Pieter . Ik ga er weinig woorden aan vuilmaken. We kwamen er niet aan te pas. Zowel Bjorn/Tom als Roel/jan gingen de boot in en konden de aftocht blazen ....Kevin gaf zijn enkelmatch aan Tom zodat deze zijn conditie kon aanscherpen en Kevin speelde eens aan de zijde van Roel & Bjorn tegen Mathieu/Erwin. Kevin speelde goed, zeer goed zelfs (vorige zondag op de Mintons was het nog slecht, zeer slecht remember...). Met Roel kon hij de dubbel winnend afsluiten. Met Bjorn, die last had van de warmte, werd het 2x echter nipt verlies. Kwatongen beweren dat Bjorn met de rem opspeelde daar hij in zijn enkelmatch de ontbrekende 2 punten richting B1 kon behalen. Laat ons duidelijk zijn: remmen is voor mietjes, steeds hard er tegen aan is mijn motto.

Tussenstand: 3-1 .... net zoals tegen de Mintons hoopten we op een half mirakel en onze vechtlust om alsnog de buit binnen te halen of op zijn minst een punt uit de brand te slepen. Ons vuur was immers allerminst geblust ...Roel begon indrukkend en won vlotjes 21/13 tegen Mathieu. Daarna slopen de foutjes in het spel van Roel en moest hij met 2x 21/18 de duimen leggen.Sies had zijn zinnen gezet op de B1 ranking en de Sies-Expres raasde er vandoor in de 1e set: 21/11. Door tactische wijzigingen bij de tegenstand werd de sneltrein in de 2de set een halt toe geroepen. Door een gebrek aan firepower liet hij de set en een setpunt liggen: eindstand 20/22 en de B1 droom opgeborgen.

Dan maar richting caf├ętaria achter paardemiddelen: suikerklontjes om de oven en het vuur weer aan te wakkeren. Het werd een episch gevecht (mooi was het al lang niet meer te noemen) maar Sies zou niet buigen... de kreunen galmden weer door de zaal en dankzij de hand van god (een kwakkelpluim enig in zijn soort) kwam Sies op matchpunt: na een pittige rally was de buit en de B1 binnen . Met dank aan Maria ! Nu moesten nog Tom & Jan aan hun moeilijke opdrachten beginnen tegen Erwin & Pieter. Jan hield het hoofd koel en won de verlengingen in de 1e set (26/24) maar in de 2de set draaide de verlengingen in het voordeel uit voor Wit Wit (22/24), jan zag zwarte sneeuw en de 3de set ging vrij kansloos verloren (16/21). Tom had de 1e set in handen maar gaf hem dan toch uit handen (20/22); de 2de set was dan weer in verlengingen voor Oudegem (23/21). In de 3de set, tegen 23u aan, ging het licht uit (figuurlijk) en toch 11/21 nog verlies.

2-6 verlies na 5 "3-setters" , het zat niet echt mee...Een korte tussentijdse seizoensevalutie leert me ....

1/ Dat 3 setters gewonnen worden dankzij Maria - Ik stel dan ook voor de teamgenoten hierop trainen...
2/ Dat we vaker verloren dan wonnen, maar wel steeds het attractiefste badminton brachten - Gaan we daarvoor onze trainer ontslaan?
3/ Dat de sfeer in het team goed zit & dat Tom/Kevin gaan schitteren in de 2de seizoensheflt en de ervaren rotten gaan bijstaan met smashpower ...
4/ Dat dankzij de B1 ranking van Sies, Roel zo met de ploeg kan schuiven dat de tegenstanders niet gaan weten wat hen te wachten staat ...

Dus tegenstanders bij deze ...we staan dan wel achteraan maar watch you're back ...

0 reacties: