NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Oudegem 1H onderuit op het veld van de Pluimplukkers

In zijn 2e match van het nog prille seizoen moest Oudegem 1H het opnemen tegen Pluimplukkers 2H. Deze ploeg zakte van 1e liga en veranderde in het tussenseizoen van invulling. Door de examens konden dubbelspecialist Kris Dendoncker en seizoensrevelatie Stijn Lekens er niet bij zijn. Hun plaats werd vakkundig ingenomen door ouwe getrouwe Dieter De Cleene en de immer sympathieke Vlaamse kampioen in de B1 reeks, David Hesters. Samen met Flor Spanhove, Geert Gabriel en Arno Temmerman vormden zij een stevig geheel. Bij het zien van de opwarming kreeg ons geloof in winstkansen meteen een ferme knauw.

Bovendien kampten we zelf met de nodige selectieproblemen. Bart verkoos de geur van het gras en ging de sfeer opsnuiven tijdens Anderlecht - Brugge. Hij zou vervangen worden door Nils en Peter. Maar die laatste haakte gekwetst af na de wedstrijd van 2H. Ook Nils had al 2 matchen in de benen in 3e liga. Voor Gert en Glenn zag het er lange tijd naar uit dat ze niet tijdig in Gentbrugge gingen geraken. De start van de finale in het heren dubbel B1 in Loverval liet wel heel lang op zich wachten. Gelukkig werd deze in twee sets afgewerkt en werd Gentbrugge na een snelle douche en een rit van iets meer dan 100 km net op tijd bereikt. Tijd om te eten was er evenwel niet.

Genoeg uitvluchten, naar de wedstrijden. Nils en Gert moesten nog in het ritme komen tegen Dieter en Flor. Na de eerste set die er één was om snel te vergeten knokten Gert en Nils zich opnieuw in de match. In de beslissende set was het toch het pluimplukkers duo dat onder invloed van een zeer solide Flor de bovenhand kon nemen. Op het veld daarnaast bekampten Michaël en Glenn, David en Arno. Bij het rusten op 11 hoorden we telkens een geruststellende voorsprong in beide sets. Toch werd deze tot tweemaal toe ei zo na weggegeven. Gelukkig voor ons trokken Glenn en Michaël toch aan het langste eind.

De volgende dubbels konden niet samen gespeeld worden. Het was nu de beurt aan Gert en Glenn om hun parcours van de tornooien van De Nekker en Loverval voort te zetten. En dat viel toch wel wat tegen. De fysieke en mentale vermoeidheid begon door te wegen en de ijzeren defense van Geert en Flor kon niet ontregeld worden. Er werd nog gestreden tot het eind maar toch moesten we tweemaal met het kleinste verschil het onderspit delven.

Ondertussen gaf Nils het beste van zichzelf tegen Dieter. Na wat gekrijs en geschreeuw kon Nils zich toch wat in de match werken. Maar Dieter is een machine die je niet zomaar ontregeld. Het werd uiteindelijk een logische overwinning voor Dieter.

Hierna mocht Nils opnieuw de arena in, deze keer met Michaël aan zijn zijde. Samen namen ze het op tegen Geert en David. Nils en Michaël speelden ijzer sterk maar kwamen net te kort. Ook zij verloren tweemaal met het kleinste verschil.

Glenn die nam het op tegen Arno. Normaal mocht dit geen probleem zijn voor Glenn. Toch zagen we Arno de eerste set winnen. De vermoeidheid speelde Glenn duidelijk parten. Glenn spartelde zich erdoor en kon toch vrij vlot Arno opzij zetten.

Het was dus rekenen op Gert en Michaël om het gelijkspel af te dwingen. Maar eigenlijk wisten we al vooraf dat dit een onbegonnen zaak was. Gert had niet de tijd gehad op zich op te laden voor een stunt en ook de jus in de benen ontbrak. David speelde ook niet geweldig waardoor de score in de eerste set nog toonbaar was. In de tweede set doofde de kaars van Gert snel en was het verlies een feit. Michaël vocht wel nog voor wat hij waard was tegen Flor maar ook hier moeten we stellen dat Flor gewoon te sterk was.

Dubbele gevoelens na de wedstrijd. Enerzijds heerste er een gevoel dat we onze kansen niet optimaal hebben verdedigd. Zeker in de dubbels zat er een beetje meer in. Anderzijds stond er aan de andere kant van het net een steengoede ploeg. De vervangers waren bovendien ongeveer gelijkwaardig aan de ontbrekende basisspelers waardoor je kan stellen dat er met dit Pluimplukkers zeker rekening zal moeten gehouden worden. Vooral in de enkels is het team heel sterk. Maar ook in de dubbels kunnen Kris en Geert de jonge mannen op sleeptouw nemen.

0 reacties: