NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Oudegem 1H start aan zijn 3e seizoen in 2e liga

De meeste van onze clubgenoten hebben er al een seizoenshelft opzitten. Voor de heren van de eerste ploeg van Oudegem begint komende zondag pas het echte werk. Dan starten ze aan hun 3e seizoen in 2e liga, Vlaanderen's op één na hoogste reeks in de heren competitie. En Oudegem 1H wil dit jaar graag meer doen dan enkel het behoud verzekeren. Uiteraard blijft dat het eerste doel, maar het viertal van Aaghem wil liefst zo hoog mogelijk eindigen in de rangschikking.

Op zondagavond 8 januari krijgt Oudegem onmiddellijk het bezoek van Royal Antwerp 1H. Deze ploeg van ervaren spelers en jonge talenten is zeker een outsider voor de titel. Dries Van Dyck, Thomas Maes en Bert Schnabel moeten voor de nodige vuurkracht zorgen. Kapitein, Wannes Ruts, zal de jonge garde ongetwijfeld in het gareel laten lopen. En als er iemand onbeschikbaar is dan kan den Antwerp rekenen op stevige invallers genre Steven Vermeulen of Ralf Smet.

De titelkandidaat dit seizoen is DZ99. Deze promovendus kan rekenen op de meest getalenteerde speler uit de reeks. De naam Thijs Demeyere doet ongetwijfeld een belletje rinkelen. Samen met Matthias Raepsaet, Lode Devos, Kevin Desloovere en Michiel Filliaert vormt DZ de sterkste kern in onze reeks. Al is het afwachten of de oud gedienden zomaar hun plaats gaan afstaan. Daarnaast speelt DZ zijn thuiswedstrijden op zaterdagochtend om 9u. Ons lijkt ons dit eerder een uur om de duiveltjes van de plaatselijke voetbalclub te gaan bekijken. Door dit belachelijke speeluur wint DZ ongetwijfeld enkele punten in de titelrace.

En dan komen we aan het grote hoopje concurrenten voor BC Oudegem. In de eerste plaats is er het team van Lokerse 1H. Met hen vochten we de voorbije jaren al enkele intensieve duels uit. Lokerse zag wel sterkhouder Sam Van den Broeck vertrekken naar Lebad. In de plaats kwam Dieter Deweerdt. Samen met vaste waarden Kasteel, Desander, Van der Sypt en ongetwijfeld ook Buzze vormt Lokerse een degelijk en homogeen team.

Met de ploeg van Herne is het altijd een blij weerzien. Veel tornooien spelen doen de spelers van de oudste ploeg uit de reeks niet meer maar badmintonnen kunnen ze wel nog. Dat mochten we vorig jaar al aan de lijve ondervinden. Vooral in de dubbels is het opletten met het defensieve spel van de Vlaams Brabanders. In het enkel moeten Benjamin Braem en Vincent Stradiot voor de punten zorgen.

De laatste concurrent voor ons is het 2e team van Pluimplukkers. Dit team dat zakt uit 1e liga lijkt verzwakt ten opzichte van vorige jaren. Enkele spelers stegen naar de 1e ploeg en enkelen haakten af. Zo wordt Wim Van Hoeymissen ploegkapitein en wordt de ploeg aangevuld met enkele jongere spelers. Hoe de basisopstelling van deze ploeg er zal uitzien blijft nog even koffiedik kijken. Gelukkig is de cap een speler van principes en wil hij het liefst zo weinig mogelijk met invallers spelen, dat kunnen we enkel toejuichen. Mogelijk namen die we op het wedstrijdblad mogen verwachten zijn Stijn Lekens, Sven Vlerick, Wim zelf, Geert Gabriel, Arno Temmerman, Arno Boonants.

En dan rest er ons enkel nog te kijken naar onszelf. Onze eigen prestaties op de tornooien doen vermoeden dat we iets beter gewapend zijn voor de strijd dan de vorige jaren. Michaël groeide verder als zeer degelijke enkelspeler. Zo schreef hij het tornooi van Plumula op zijn naam en behaalde de finale in Herne. Gert en Glenn spelen in enkel nog wisselvallig al zal de motivatie hier ook mee te maken hebben. Bart wisselde in de gemengde competitie teveel goeie momenten af met minder goeie.

In het dubbelspel zijn Glenn en Gert bezig aan het beste seizoen uit hun carriere en staan bovenaan de B1 ranking. Samen met Bart vormt Gert ook een geroutineerd duo. Glenn en Michaël wonnen op hun beurt in 4Ghent en haalden de finale in de Mintons. Hopelijk volstaat dit alles om er weer een geweldig, intensief, sportief en spannend seizoen van te maken.

0 reacties: