NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Oudegem 2H start aan zijn eerste seizoen in 3e liga


Nog een weekje later dan de 1ste ploeg, start de 2de ploeg aan zijn seizoen. Oudegem 2H, een volledig nieuwe ploeg die meteen in 3de Liga mag beginnen. Nils (B1) en Cedric (B1) “kwamen over” van de vorige 2de ploeg (nu is dat Oudegem 3H) in 1ste PBO. Bart (Cleven) (B1), Lens (B1, ploegkapitein) en Peter (B2, maar zoveel meer dan een B2) vervoegden hen.

Objectief dit jaar zal zijn om een zorgeloos seizoen te kunnen draaien, misschien met hier een daar een uitschieter. Op papier zijn sommige tegenstander alvast veel te sterk. Te beginnen met Mintons 1H. Daar werd ouwe getrouwe Jurgen Gabriels gekoppeld aan het jonge geweld. Gabriels in dubbel kloppen zal sowieso geen sinecure zijn, gekoppeld aan het talent van een Michiel Polfliet is het bijna waanzin (ook in badminton mogen wielrenners-overdrijvingen). En ook in enkel spreken die mannen een aardig woordje mee. Gabriels en Polfliet worden aangevuld met Wesley Lauwers en Nicolaas Van Bruysel. Volgens ons is Mintons 1H titelfavoriet.
Ook Pluimplukkers 3H zal in principe iets te sterk zijn, dan vooral omwille van hun enkelkwaliteiten.
Leuke matchen staan ons alleszins te wachten tegen Lokerse 2H en Gentse 1H. Drop Merchtem 1H zal ook geen katje zijn om zonder handschoenen aan te pakken. De jongens van Merchtem zijn niet meer van de jongste (zei de bijna 30’er), maar koppelen het talent van Jef Buckinx (zowel in dubbel als enkel) aan de volharding van meer dan degelijke B1’s broer Bart, Wim Seghers en Guido Geraerts.
De zwakste ploeg, op papier althans, lijkt Shuttles Opwijk 1H. Een ploeg waar al menig duel, jaren geleden, mee is uitgevochten. Ik zeg ‘zwakste’ met alle respect, want het is steeds uitkijken naar de prestaties van, de ooit top, B1 Kris Vrijders. De rest van de ploeg lijkt iets minder. Maar onderschatten mogen we ze alleszins nooit.

De punten voor onze 2de ploeg zullen alleszins gehaald moeten worden in de dubbels. Zowel Cedric, Lens, Peter als Bart kunnen meer dan goed dubbelen, en Nils draait nu toch ook al een tijdje mee. De enkels zullen vooral het zorgenkind zijn. Daar rekenen we alvast op Nils die al meermaals getoond heeft zich te kunnen vastbijten in een tegenstander en koelbloedig alles af te maken als het er op aankomt. Een koele kikker, is het. De rest van de ploeg is alleszins aan het enkelen geslagen om geen belabberd figuur te slaan.

We hebben dus nog anderhalve week om ons voor te bereiden, zondag 15/01 is het zover. Dan mogen we meteen naar topfavoriet Mintons. Als we daar een punt kunnen meenemen, dan zal dat fantastisch zijn, maar het zal vooral in de andere matchen moeten gebeuren. Een spannend seizoen wacht alleszins!

0 reacties: