NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Oudegem 1H verliest nipt tegen Royal Antwerp

Afgelopen zondag begon Oudegem 1H aan zijn seizoen in derde liga. Zoals je in de seizoenspreview kon lezen kreeg Oudegem 1H onmiddellijk het bezoek van Royal Antwerp, één van de sterkste teams uit de reeks. Het team van kapitein Wannes Ruts werd vervolledigd met Felix Verbeeck, Dries Van Dyck en Thomas Maes. Bert Schnabel mocht de avond doorbrengen achter de schoolboeken. Wij traden aan met ons basis viertal. Ondertussen zijn we de studieboeken al even ontgroeid. 

Antwerp koos er voor om zijn sterkste duo niet op te stellen. Wannes en Dries treden samen aan in 2e nationale. Vanavond speelden ze beiden met Felix en Thomas. In de eerste dubbel van de avond mochten Michaël en Glenn het opnemen tegen Wannes en Thomas. Er werd verloren in twee sets, al waren de scores nipt. In de dubbel tussen Gert en Bart en Felix en Dries ging het er al even spannend aan toe. Bij Bart en Gert verliep het wat rommelig en de eerste set werd weggegeven. Vlotte winst in de 2e set zorgde ervoor dat een 3e de beslissing moest brengen. Daarin konden Bart en Gert het laken naar zich toe trekken.

De vierde dubbel werd gespeeld door Bart en Michaël. Aan de andere kant van het net stonden nu Thomas en Dries. Het was nog even afwachten hoe de combinatie Michaël-Bart zou werken want zij zijn met voorsprong ons minst ingespeelde duo. Enigszins verrassend wonnen Bart en Michaël de eerste set. Daarna lieten de Antwerpenaars toch hun klasse zien. De top B1's trokken het laken naar zich toe. Al was het verweer van Michaël en Bart meer dan goed te noemen. Gert en Glenn speelden tegen Wannes en Felix. Na enkele enorm lange rally's in de eerste set konden Gert en Glenn een kloof slaan. Dit niveau werd aangehouden tot de helft van de 2e set. Toen slopen er foutjes in het spel en aan de andere kant hadden Wannes en Felix een muur opgetrokken. Gert en Glenn verloren de tweede set. In de derde set werd er met het nodige vechtbadminton het nodige geroep maar met heel veel vechtlust de overwinning binnen gehaald. 

Daarna was het aan Michaël om aan zijn enkel tegen Dries te beginnen. Hierover kunnen we kort zijn. Dries was een klasse te sterk en Michaël werd van het kastje naar de muur gestuurd. Hopelijk verzilvert Dries zijn talent want nu lijkt hij zelf niet in zijn kunnen te geloven. Dacht meenden we toch te horen tijdens den après. Wij waren alleszins onder de indruk. 

Het was aan Bart om de bordjes weer in evenwicht te brengen. Tegen Thomas liep het niet van een leien dakje. Bart zit niet in zijn beste enkel periode en had ook last van een opspelende verkoudheid. Thomas wisselde zoals vaak schitterende pluimen af met rare beslissingen. Toch was de weerstand van Bart niet voldoende om de winst te pakken.

Glenn en Gert moesten dan de bordjes maar in evenwicht brengen. Gemakkelijker gezegd dan gedaan. Glenn trad aan tegen ex A-speler Felix en Gert moest het opnemen tegen A-speler Wannes. Glenn was het eerst klaar met zijn wedstrijd. Hij speelde verstandig en kon de winst pakken in twee sets. Gert deed de hoop opleven door de eerste set tegen Wannes te pakken. In de tweede set was Wannes net iets beter. Hierdoor zou een derde set beslissing moeten brengen. Door een te hoge foutenlast liep Wannes uit. Gert vocht zich nog een beetje terug maar de voorsprong was te groot. 

Antwerp won nipt maar verdiend deze eerste ontmoeting van het nieuwe seizoen. Wij speelden op een hoog niveau en alle wedstrijden waren heel intens. Hopelijk kunnen we deze lijn voorttrekken volgende week op het veld van Pluimplukkers.


0 reacties: