NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Drop Merchtem 1H – Oudegem 2H

Op zondag 26/02 moest Oudegem 2H het opnemen tegen de ervaren (om niet te moeten zeggen ‘oude’) rotten van Drop Merchtem. Voor Oudegem begon de tijd langzaam te dringen, ook zeker na het gelijkspel van Mintons tegen Lokerse, om meer punten te pakken. Drop Merchtem was thuis nog steeds ongeslagen en onder aanvoering van Jef Buckinx, die duidelijk nog altijd een potje kan badmintonnen, wou het deze ongeslagen reeks verder zetten.
Bij ons kwam ikzelf, Cedric, terug in de ploeg na blessureleed, het seizoen zat er dan toch niet op, na de voet omgeslagen te hebben in Opwijk. Ook Bjorn, de Cies voor de vrienden, deed weer mee.

We startten met dubbels 1 en 4. Nils en Lens namen het op tegen eerder genoemde Jef en Wim Seghers. We kunnen kort zijn: de onzen krijgen badmintonles.
Peter en ikzelf namen het op tegen Bart Buckinx en Vital Raedemaeker. Het werd een spannertje, terwijl het eigenlijk geen match om aan te zien was. Ikzelf mankeerde duidelijk matchritme; Peter, Vital en Bart zochten de lijnen, vonden die, maar langs de verkeerde kant. Gevolg veel fouten, archislechte wedstrijd. Maar ook archislechte wedstrijden kunnen zeer spannend zijn. De 1ste set ging nog naar ‘de vijand’, de 2de ging naar ons. De 3de werd ook weer een spannertje, 19-19 stond het. En dan 2 punten voor de jongens van Merchtem. Gevolg: 2-0 achter na de 1ste dubbels.

Daarna dubbels 2 en 3. Peter en Bart namen het op tegen Wim en Guido Geraerts. Ikzelf was nog aan het badmintonnen, dus zag niet veel van de match, maar de uitslag doet vermoeden dat Peter en Bart niet slecht speelden, maar nooit echt voorkwamen in het spel. 17 en 16 voor ‘de anderen’.
Bjorn en ik speelden ondertussen tegen Jef en Vital. Ik stond er in het begin maar wat slaperig en lamlendig bij, Bjorn zat me achter mijn veren, en terecht. We stonden 19-11 achter in de 1ste set. En toen kwam de vechtlust toch boven. Bjorn vocht voor elke pluim, ikzelf geloofde er ook weer in en begon beter en beter aan te vallen. 19-19 werd het, geen enkel punt gestolen. En toen 2 domme fouten en alsnog verlies. Zonde, doodzonde. In de 2de set waren we direct bij de les, we stonden op scherp en vuurden elkaar aan. 21-19 voor ons. Ook de 3de set begon scherp, 11-10. En toen verloren we de focus, Jef en Vital pasten een iets andere tactiek toe en uiteindelijk wonnen ze een hardbevochten match met 21-14 in de 3de set. 4-0, absoluut geen goeie uitgangspositie.

Ikzelf speelde geen enkel, Bjorn nam die over. De andere enkels werden gespeeld door Nils, Lens en Bart.
Bart nam het op tegen een zeer sterk en solide spelende Wim. Verlies in 2 sets voor Bart. Nils mocht Bart Buckinx bekampen. Na de 1ste set gewonnen te hebben, verloor Nils de 2de. De 3de set werd een spannertje, maar ging toch onze kant uit. De eer was gered.
Bjorn mocht het dan opnemen tegen Jef. We dachten allemaal dat Jef wel helemaal kipkap (of is het nasi goreng of bakpao?) ging maken van onze Cies. In de 1ste set was dat ook zo. Bjorn kreeg een badmintonlesje van een tegenstander die techniek te veel heeft. Maar in set 2 draaide het toch helemaal anders uit. Jef begon nog meer rond te spelen en speelde daardoor onbewust in de kaart van Bjorn. Deze laatste beet zich volledig vast, ging voor elke pluim, speelde scherper dan ooit te voren (wat we trouwens ook al zagen in de dubbel) en sloeg de meest waanzinnige slagen. Jef keek vreemd op van dit spektakel, maar Bjorn wist de 2de set volledig verdiend naar zich toe te trekken. In de 3de set zat Cies wel zo dood als een pier en werd het nog een easy win voor Jef.
Lens was ondertussen ook bezig aan zijn enkel en speelde vol vertrouwen. De enkelvorm is duidelijk meer en meer aanwezig bij de kapitein. De 1ste set werd nog nipt verloren tegen Guido, maar Lens stelde orde op zaken in de 2de. De 3de set diende zich aan en iedereen stond te kijken naar een mooie pot badminton. Spijtig voor onze Lens kon hij het net niet afmaken en verloor hij met 19.

De jonge veulens van Merchtem (na de wedstrijd en de pandoering die we kregen, durven we niet meer spreken van oude of ervaren krijgers) wonnen verdiend met 7-1. Het was misschien een net iets te zware uitslag, maar over de winst willen we zelfs niet discuteren.

Wat we hieruit kunnen leren:
  • Ik mankeer nog matchritme.
  • We hebben dringend nog wat meer punten nodig, de wedstrijden van de laatste kans komen er aan.
  • We beginnen er aan tegen Pluimplukkers, nu zondag.
  • We hebben er nog goeie hoop in!
  • En Nils kon nog eens een gueuzeke drinken.

0 reacties: