NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Oudegem 3D vs Stekene 1D

Maandagavond mochten de dames van Oudegem 3D nog eens hun opwachting maken op een badmintonveld en dit tegen het immer sympathieke Stekene 1D. Voor aanvang van de competitie werd eerst nog geprobeerd ons via de sociale media mentaal te breken, maar dat bleek achteraf gezien geen resultaten te hebben opgeleverd.

In dubbel 1 startten Ellen en Petra goed, hoewel het op einde van set 1 even zoeken was naar het beslissende setpunt. In set 2 draaide het nog iets beter en deze werd vlotjes binnengehaald.
Ondertussen zagen we bij Brenda en Femke enkele lange rally’s in dubbel 4 tegen Joke en Kim. Uiteindelijk konden onze dames hierin meestal aan het langste eind trekken en werd de wedstrijd gewonnen in 2 sets.
Dubbel 2 werd gespeeld door Femke en Petra, tegen het meest geroutineerde koppel van Stekene: Kim en Katrien. Weinig loopvermogen en nog minder aanval zorgden ervoor dat we al snel tegen een behoorlijke achterstand aankeken. Maar een extra inspanning en enkele foutjes bij de tegenstand zorgden ervoor dat we deze set toch nog binnenhaalden. Vastbesloten om in set 2 beter te spelen, begonnen we eraan. Maar Kim en Katrien bleken hetzelfde voornemen te hebben een ook de netrand leek de thuisploeg wel een setje te gunnen. Een paar mooie punten en de 2e set ging verdiend naar Stekene. Set 3 startte gelijkopgaand, maar dan krikten Femke en Petra hun niveau op en haalden zo de 3e set binnen.
Op het terrein ernaast speelden Ellen en Marlies tegen Joke en Vera. Er werd geroepen, gedoken, gevloekt, op de knieën gevallen,… Het was een bewogen wedstrijd, die na een zeer spannende 1e set, gewonnen werd door Oudegem in 2 sets.

Enkel 1 werd gespeeld door Ellen. De zenuwen speelden haar duidelijk parten tijdens de 1e set tegen Kim. De shuttles vlogen buiten aan alle kanten, terwijl Kim wel een heel solide spel liet zien. Set 2 dan maar. Hierin herpakte Ellen zich goed en maakte enkele mooie punten. Desondanks kwamen de zenuwen terug naar het einde van set 2 en kon Ellen geen 3e set uit de wacht slepen.
Ondertussen had Brenda enkel 2 reeds afgewerkt. Het weekendje Parijs had haar duidelijk deugd gedaan, want ze speelde heel ontspannen en met precisie. Winst in 2 sets.
Femke nam het in de 3e enkel op tegen Katrien. In set 1 kwam Femke direct op achterstand. Ze vond niet onmiddellijk antwoord op het krachtige en aanvallende spel van Katrien en kon de kloof dan ook niet meer dichten. Enkele tips van de supporters en een gemotiveerde Femke zorgden ervoor dat set 2 wel werd binnengehaald. In set 3 liet Femke zien dat ze goed bezig is en nog heel wat in haar mars heeft. Een goed spelinzicht, voldoende aanval en en Femke haalde de 3e set vlot binnen!
Marlies werkte ondertussen enkel 4 af tegen Joke. We zagen enkele mooie rally’s, waarbij Marlies echter meestal het punt naar zich toe kon trekken door een goede aanval. Winst in 2 sets was het gevolg!

Het 1-7 overwinningssmsje werd naar ploegkapitein Isabel gestuurd en de après kon worden ingezet.

Door deze overwinning blijft Oudegem 3D nog steeds in de running voor de titel! Op naar zondag, dan nemen we het op tegen de dames van Drive!