NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

De machine draait op volle toeren

Het verhaal van onze 2e herenploeg dit seizoen is er eentje van ups en downs. Na een rampzalige start met 0 op 6 hebben we ons de laatste wedstrijden goed herpakt. Na winst tegen de twee Gentse ploegen wisten we tegen Lokerse 2H de overwinning binnen te halen na een intense wedstrijd. Het vertrouwen bij de mannen van ons ploegje steeg zienderogen en dat is niet onbelangrijk bij het “mentale spelletje” dat badminton toch wel is. Voor de ontmoeting tegen leider Mintons 1H hadden we weinig te vrezen, een punt pakken zou al mooi zijn, zeker als ze met al hun B1’s zouden komen opdagen.

De bezoekers kwamen slechts met 4 man onze immense sporttempel binnengeslopen. Geen B2’s maar ook geen Polfliet. Nog voor de wedstrijd ging hun aandacht meer uit naar de volleybaldeernes dan naar de wedstrijd zelf. “Ken uw prioriteiten!” zou je dan moeten roepen, maar die kenden ze duidelijk al. Voor de rest nog een beetje opmerkingen over de blinkende vloer, het slechte licht, de dikke netten… Maar gezellig is het wel! Zagen over de slechte zaal en het nastaren van volleybalsters… toch elke keer opnieuw hetzelfde scenario voor een wedstrijd. Er zijn nog zekerheden in het leven!

De zekerheid van Peter die de laatste 2 dubbels speelt, was er deze keer niet. We moesten het daarom over een andere boeg gooien. Het olijke duo Cedric en Nils werd dan maar van onder het stof gehaald, voor het eerst dit seizoen. Maar eerst ging Ce met Bart een partijtje dubbelen tegen de “Nees” en Wesley. Verbazend genoeg werd het een vlotte tweesetter in het voordeel van Oudegem. Lens en Nils namen het ondertussen op tegen Jurgen en Tim. Deze partij duurde heel wat langer. Een slechte start in de 1e set werd goedgemaakt met winst in de 2e set. Een lange 3e set zou uitsluitstel moeten brengen. Op 19-19 was de spanning te snijden, maar twee pluimen die het net raakten en telkens aan de verkeerde kant vielen (voor ons dan toch) zorgden voor een abrupt einde. Zeer jammer.

Voor de tweede reeks dubbels ging Bart even bankzitten en trad Bjorn de arena binnen. Samen met Lens nam hij het op tegen Wesley en Tim. Geen te beste match in het begin en met wat geluk werd de eerste set binnengehaald in de verlengingen. De 2e set ging al snel verloren maar in de 3e keerde het en werd er relatief vlot gewonnen. Cedric en Nils stonden tegenover het sterkste duo van Mintons, Jurgen en Peter. Veel fouten en weinig enthousiasme van de Mintonners, gecombineerd met deftig spel langs onze kant zorgden voor vlotte winst in de 1e set. In de 2e kwam de Sint-Niklase motor op gang en moesten we de set aan ons laten voorbij gaan. In de beslissende set konden we na een tijdje een kleine kloof slaan van 5 punten, die we niet afstonden tot het setpunt. Een onwaarschijnlijke airball van Ce en een onbegrijpelijke smash in het net van Nils deden de zenuwen wat strakker gespannen staan. Gelukkig ook bij Peter die dankbaar een te korte service sloeg.

3-1 voorsprong, een onverhoopte maar aangename tussenstand! We begonnen te geloven in dat puntje of wie weet zelfs meer. Cedric mocht het opnemen tegen Peter, Nils kwam tegenover Jurgen te staan. De eerste set was nog spannend tussen Ce en Nees, maar werd gelukkig afgesloten met nipte winst voor de brulboei aller brulboeien. Daarna, het moet wel gezegd, deed Peter geen moeite meer om nog voor winst te gaan, en won Cedric nog vlotjes met 7 (!). Nils zat al van in het begin goed in de wedstrijd, al kwam hij eigenlijk heel wat adem tekort in de lange rally’s. Jurgen maakte net iets te veel ongedwongen fouten en maakte er ook geen uitputtingsslag van. In de 2e set werd op dit elan doorgegaan, maar ineens kwam daar toch het moment van kleine vertwijfeling. Jurgen begon ook beter te spelen en het werd spannender. Gelukkig werd de concentratie er bij gehouden op het einde, en kon Nils de match winnend afsluiten. De buit was al binnen!

Bart en Sies mochten enkelen, maar voor winst of verlies deed het er niet meer toe. Bart kwam tegenover Tim te staan, en in enkel is dat geen cadeau. Er werd te veel achter de feiten aan gelopen en Bart werd in 2 vlotte sets opzij gezet. Bjorn nam het op tegen Wesley. Wel haalbaar, maar dan moet je uw tenen wel goed uitkuisen. Dat deed Bjorn ook, maar Wesley had een goed antwoord op het “tactische” spel van Bjorn. Twee sets ging nipt verloren, jammer, een derde set had er wel kunnen inzitten.

Niettemin een zeer geslaagde avond! Een 5-3 overwinning (meer is niet nodig ;) ) was zeer welkom. Bij deze pakten we 4 punten in de matchen tegen de eerste twee ploegen in de stand, een bonus. We laten nu 4 ploegen achter ons, maar met slechts 2 punten verschil met de laatste in de stand blijft het oppassen. Nu zondag tegen Opwijk thuis kunnen we ons verzekeren van een gerust gemoed als we zouden winnen. Maar gemakkelijk is die opdracht allerminst, zeker met zulke geroutineerde dubbelkoppels. In ieder geval is het vertrouwen en het thuisvoordeel aan onze kant. En desnoods doen we wel een Sharapovaken als het moeilijk gaat.

Nils

0 reacties: