NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Mathematisch kan het nog!

Je moest al enkele weken de verslagen van Oudegem 1H missen. Was het vuur gedoofd, geen tijd of geen goesting? Ondertussen is Oudegem 1H drie nederlagen verder en hiervan willen we jullie toch even van op de hoogte brengen.

Twee weken geleden speelden we op het veld van Lokerse de beslissende match van het jaar. Althans, zo werd ze vooraf aangekondigd door de cap. Op het veld was daar weinig van te merken. Oudegem 1H werd bij vlagen weggespeeld door het Lokerse team en we moesten met 7-1 afdruipen. Merkte ik daar berusting op bij mezelf en mijn teamgenoten, vermoeidheid door tornooi of was het echt een off-day? Het mag ook gezegd worden dat Lokeren de ploeg is die met voorsprong het meeste resultaat haalt uit zijn kern. Petje af hiervoor.

De week hierop troffen we de Pluimplukkers 2H op eigen veld. Veel zieken en gekwetsten bij Pluimplukkers waardoor we Simon en David mochten begroeten, ook kapitein Wim speelde mee. Weten ze bij onze sympathieke vrienden soms zelf nog wie in welke ploeg speelt? Maar het waren toch de vaste waarden Kris en Flor die het verschil maakten. Zij wonnen al hun wedstrijden. In hun dubbels werden we weggespeeld. Bart en Gert konden wel nog van de vermoeide David en Simon winnen maar Bart en Glenn gingen dan weer kopje onder tegen Simon en Wim. Glenn, Bart en Gert speelden goeie enkels maar de tegenstander was te sterk. Michaël kon wel nog winnen van Wim. Opnieuw was er berusting in onze degradatie en in het feit dat de tegenstander iets te sterk was.

Met frisse moed, uitgeruste benen en zonder iets te verliezen trokken we naar de leider in onze reeks Royal Antwerp. Bij aankomst merkten we de aanwezigheid van Ralf Smet op. Opnieuw stond onze tegenstander met zijn sterkst mogelijke opstelling tov ons. Vermoedelijk zien alle spelers ons zo graag dat iedereen tegen ons wil meespelen. Maar we lieten het niet aan ons hart komen. Al lachend werd er gezegd dat we eindelijk eens aan de degradatiestrijd moesten beginnen.

En kijk, na een set opwarmen haalden Glenn en Gert voor het eerst hun niveau van de tornooien. Na een spannende wedstrijd versloegen ze Dries en Wannes. Bart en Michaël kwamen iets tekort tegen Thomas en Bert. In de volgende dubbel haalden Bart en Gert hun niveau niet. Eenvoudige winst voor Dries en Ralf was het gevolg. Glenn en Michaël wonnen een spannende wedstrijd tegen Thomas en Bert.

Bart mocht de spits afbijten met zijn enkel tegen Ralf. Bart had ondanks zijn grote inzet geen schijn van kans. Gert speelde net als vorige week een goeie eerste set. Deze keer werd het Dries knap lastig gemaakt. Toch kon Dries de winst pakken. In set 2 was het vet van de soep bij Gert. Toch eens aan die conditie werken? Glenn die mocht het opnemen tegen Wannes. De cap had er vertrouwen in dat Glenn het Wannes knap lastig kon maken. En dat geschiedde. In de eerste set walste Glenn over Wannes heen. Die herpakte zich in de twee set en won die vrij vlot. De derde set werd een nagelbijter. Enkele foutjes naar het einde van de set toe deden Glenn de das om. 5-2 voor den Antwerp en het verlies was een feit. Michaël mocht de afsluiter spelen tegen Thomas. Met zijn ijzeren defense dreef Michaël Thomas in het nauw. Na een wedstrijd met enkele zeer leuke rally's kon Michaël de winst pakken. Zo verloren we voor de 2e maal met 5-3 van den Antwerp. Telkens hadden we een beetje zicht op een gelijkspel maar konden we het net niet redden.

In de traditie van de andere verslagen komen we hier ook met de Piet rubriek op de proppen. Wat hebben we geleerd na zondag en tijdens de rest van het seizoen?:

- De zaal van den Antwerp de beste in onze reeks is.
- De schaar van Wannes graag nieuwe besnaringen door knipt.
- Er nog verschillende andere besnaringen sneuvelden.
- We mathematisch nog gered kunnen worden.
- Als we alles winnen en DZ alles verliest.
- We de resterende drie thuismatchen gaan winnen.
- We daarvoor voldoende vertrouwen getankt hebben.
- Het seizoen starten met 4 uitmatchen en 1 thuismatch gene cadeau is.
- De cap nog geen enkele enkel kon winnen.
- Laat het ons vooral positief houden

0 reacties: