NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Pluimplukkers 3H, Oudegems kryptoniet

Zondag 29/4, 19:00. De zenuwen waren alweer hooggespannen. Na de onverhoopte zege tegen Merchtem vorige zondag, waren wij vastberaden om het liga-avontuur te verlengen. een gelijkspel was voldoende. De zelfverklaarde "fantastic 5" tekenden allen present in de warme sporthal te Gentbrugge, waar ook vele toeschouwers voor beide partijen toestroomden.

Pluimplukkers tekenden present met Ewout, Dieter, Arne, Quinten en Livio. Geen grote truc met de duif dus, waarvoor respect. Maar zelfs zonder duiven wisten we dat het niet makkelijk ging worden. Luid aangemoedigd begonnen de duo's Bart//Nils en Lens//Bjorn aan hun wedstrijd. Bart & Nils verloren hun eerste set tegen Dieter & Ewout met 25-23, het begint stilaan een gewoonte te worden. Naar diezelfde gewoonte namen ze op hun beurt de 2e set, maar jammer genoeg kwamen ze in de derde set nooit in aanspraak tot winst. Op het andere plein werden de bordjes in evenwicht gebracht na een mooie comeback in de tweede set. Screaming Maria & "The Smash" Lens deden de Oudegemse delegatie terug hopen.

Toen mocht Roaring Cé de arena binnenstappen, eerst aan de zijde van Battling Nils. Het werd een nerveuze wedstrijd tegen Arne en Ewout, waarbij de zenuwen vooral aan Pluimplukkers zijde best onder controle werden gehouden. Jammer genoeg werd het niet de beste wedstrijd van het seizoen met een hoge foutenlast aan Oudegemse zijde en moesten we ook deze match uit onze handen laten slippen. Het begon er niet goed uit te zien en de moraal begon te groeien bij de Pluimplukkers.

In de match hierna zagen we een ontketende Quinten & Arne. Cédric en Bart hun superkrachten leken weggezogen en ook deze maal moesten wij onze meerdere erkennen aan de Pluimplukkers. Intussen speelde Lens zijn enkel tegen Dieter. Lens wou vooral de blamage vermijden zoals vorig jaar tegen Kris en in dat opzet slaagde hij vrij goed. Soms sleepte hij eens een mooi punt binnen tegen Dieter, maar jammer genoeg was het ratio 2 voor Dieter, 1 voor Lens verre van goed genoeg om ook maar aanstalten te maken tot een overwinning.

Het was toen Maria aan zet was dat de Oudegemmers terug een sprankeltje hoop kregen. Hoewel hij weggeveegd werd door Ewout in de eerste set, zette Bjorn zijn tanden in de match en in pure Sies-stijl sleepte hij een derde set uit de brand. Helaas had hij teveel krachten verspeeld om Ewout nog iets in de weg te leggen in de derde set. 1-5 en uiteindelijk bleek het dan al over te zijn voor Oudegem. Toen leefden we echter nog met de hoop dat de uitslag van de wedstrijd Gentse-Merchtem ons gunstig gezind kon zijn, dus konden we nog met een 3-5 onze plek in liga behouden. Jammer genoeg zagen we met lede ogen toe hoe Quinten de wedstrijd van zijn leven speelde tegen Nils. Met sterk badminton bracht hij onze rots in de enkelspelbranding aan het wankelen en Nils kon net het tij niet keren in de tweede set.

Voor de schone ogen van onze vele vrouwelijke supporters mocht Cedric revanche nemen tegen Livio. En het zag er goed uit! En toen ging Cedric (terug) onderuit met zijn enkel. Aanvankelijk dachten we dat hij even een rustpauze aan het inlassen was, maar de beer was geveld en hij moest forfait geven voor de wedstrijd. Daarmee stond de 7-1 op het scorebord.

Er doekjes rond winden heeft geen zin, Pluimplukkers was gewoon te sterk vandaag. Wij haalden niet ons niveau, wat voor een groot deel ook de verdienste was van de tegenstander die je elke wedstrijd  zag groeien. The Fantastic Five werden zo The Regular Five en het doet toch pijn om de degradatieprijs hiervoor te betalen.
Maar laten we er in september gewoon terug een lap op geven, de decibels zullen volgend jaar een pak hoger liggen in provinciale!

0 reacties: