NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Preview: 5e Ros Beiaard Badminton Cup


Komend weekend organiseert BC Oudegem voor de 5e maal de Ros Beiaard Cup. Met 450 deelnemers is de Ros Beiaard Badminton Cup één van de grootste tornooien van het land. Na amper 10 dagen was het tornooi volledig volzet. Naast een pak Belgen mogen we ook 120 Nederlandse spelers uit 6 verschillende clubs begroeten.

De Ros Beiaard Badminton Cup behoort van bij zijn eerste editie tot het BBAC Circuit en trok dit jaar zijn prijzenpot op tot 5000 euro. Deze prijzenpot lokt traditioneel de Belgische top en enkele buitenlandse subtoppers naar Dendermonde.

In de A-reeks is het uitkijken naar de prestaties van Maxime Moreels. In het heren enkel zal de Belgische nummer 2 moeten afrekenen met de Nederlandse nummer 4 en vaste waarde op de Ros Beiaard Badminton Cup, Leon Nottelman. Voormalig Nederlands toptalent Stéphan Branderhorst, ex-Belgisch kampioen David Jaco en 2e reekshoofd Frederic Gaspard zijn de belangrijkste uitdagers voor dit duo.

Bij de dames is Nining Kustyaningsih de topfavoriete. Deze Indonesische die aangesloten is bij BC Zwijndrecht verloor dit seizoen op Belgische bodem nog maar één wedstrijd. Op het Belgisch kampioenschap was enkel Lianne Tan te sterk. Naast Nining zijn er nog een kransje favorieten. Debbie Janssens maakte het Nining knap lastig op de Vlaamse kampioenschappen, Sabine Devooght kent een super seizoen en het is ook uitkijken naar het grootste Belgische talent, Flore Vandenhoecke. Ook de Nederlandse Roxanne Molenmaker mogen we tot de outsiders rekenen.

In het dubbel zijn de kansen verdeeld. Jonathan Gillis en Roel Van Heuckelom zijn een nieuw team. Met andere partners bewezen ze al tornooien van dit niveau te kunnen winnen. De tegenstand zal vooral komen van Sam Vandenbroeck en Nick Marcoen. Dit jonge duo speelt als het ware in hun achtertuin. Leon Nottelman en Frank Vermeersch zijn eveneens belangrijke pretendenten. Bij de dames zijn Manon Albinus en Debbie Jannsens en Roxanne Molenmaker en Sabine Devooght de te verwachten finalisten. Zij zullen vooral rekening moeten houden met het sterke duo Elke Biesbroeck en Flore Vandenhoucke. Elke was een kleine 10 jaar terug het grootste Belgische talent, Flore is dat nu.

Dan rest er nog het gemengd dubbel. Deze tabel is er één om duimen en vingers van af te likken. Eerste reekshoofd Jonathan Gillis en Manon Albinus en tweede reekshoofd Roel Van Heuckelom en Debbie Jannsens zullen moeten afrekenen met de winnaars van vorig jaar Leon Nottelman en Roxanne Molenmaker. Nick Marcoen en Stephanie Van Wel en David Scoliers en Maïté Lamont kunnen misschien voor een verrassing zorgen.

Er wordt natuurlijk niet enkel gespeeld in de A-reeks. Spelers van alle klassementen komen op de Ros Beiaard Badminton Cup aan bod. Hierbij zijn de B1, B2 en C1 reeks de best bezette. We gaan geen overzicht geven van alle kanshebbers in deze disciplines maar we willen u toch de kanshebbers van de thuisclub BC Oudegem niet onthouden.

In de B1 reeks wordt het uitkijken naar de prestaties van Glenn van Schuerbeeck en Gert Piqueur. Als eerste reekshoofd in het heren dubbel starten ze als favoriet. Maar mogelijk strooit het organiserende werk roet in het eten. In het gemengd dubbel verwachten we een stunt van Lens Meyvaert en Nele Guns alsook van Bart Roels en Aurelie Schotte. Aurelie en Nele kunnen ook verrassen in het dames dubbel. Bart was de enige heer van BC Oudegem die ooit de halve finale behaalde, nu 5 jaar geleden. Zo'n prestatie verwachten we niet dit weekend.

In het heren dubbel B2 gaat Peter Butseraen op zoek naar zijn 7e en mogelijk laatste triomf. Pakt hij samen met Iwan Dessers de winst dan kan zijn partner ook een klassementsstijging verwachten. Maar misschien kan Iwan samen met Natasja voor de verrassing zorgen in het gemengd dubbel, al is deze laatste mogelijk niet voldoende hersteld van een rugblessure. In die gemengd behoren Petra Mussche en Shane Herssens ook tot de outsiders. Petra is zeker ook een kanshebber in het dames dubbel. Met Sarah Crauwels kan ze wel eens ver geraken op het tornooi.

In het heren enkel C1 verdedigt Tom Dierickx als reekshoofd onze clubkleuren. Brenda Crommelinck en Eva Morival zijn onze hoop in het dames dubbel C1. In de overige reeksen vinden we geen reekshoofden meer terug maar ongetwijfeld zullen enkele clubleden daar voor een verrassing kunnen zorgen. Daarnaast is het ook nog uitkijken de prestatie van onze Polle, met voorsprong de oudste deelnemer op ons tornooi.

U hoort het, er staat een fantastisch badminton weekend voor de deur.

Tot vrijdag, zaterdag of zondag.

0 reacties: