NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Latem/De Pinte vs. BC Oudegem 2H


Zondag 16/12: 18:30 snel vertrekken om een duel uit te vechten met Latem. Laat em maar wachten dacht ik en zoals wel vaker kwam Maria met enige vertraging in de sporthal aan. De match bleek echter in De Pinte - , moest het spel pinten ad fum uitdrinken heten dan waren we op voorhand gewonnen. Echter we gingen een potje badmintonnen tegen Karel Sioncke en de zijnen. Een stevige armada aan B2 seplers die klaar zijn voor B1-niveau.
Na de dubbels stonden we al 1-3 in het krijt; lens & Bjorn speelden hun voorsprong in de 1e set kwijt en kregen het deksel op de neus. Hetzelfde lot was Nils & Bjorn geschoren al spartelden we iets langer tegen (verlies in 3 sets). Ook lens & Cé gingen de boot in. Enkel de tandem Cé/Nils kon de eer redden tijdens de dubbels  en zorgden ervoor dat ook de enkelspelen spannend bleven.
Enkels spelen is echter niet de favoriete discipline van de meeste teamgenoten, waarom ze liever met een andere man spelen blijft tot op heden voor mij een raadsel… Nils mocht tegen Karel aantreden & na een trage start nam Karel helaas de match in handen en gaf deze ook nooit meer uit handen. 1-4 en een gelijkspel was het hoogst haalbare.
Maria was ondertussen voor de 3de keer tegen Manuel uitgeloot, alle wedstrijden tegen hem liepen in het verleden tot slijtage slagen uit in 3 sets en deze match was niet anders. Na vlot de 1e set gewonnen te hebben, werd Maria van kastje naar muurtje gespeeld dankzij wat tactische wijzigingen. In de 3de set leek Maria een kalkoen voor de feestdis,  12-18 achter maar met de rug tegen de muur kwamen de kreten, huppeltjes, vechtlust en het “vis het er over” badminton naar boven en op de valreep werd de match gewonnen met 22-20.
Lens begint zich ondertussen meer en meer in zijn sas te voelen in het enkelspel en toonde hoe het eigenlijk véél efficiënter kan , hij zette vlot in 2 sets zijn tegenstander op zij. 3-4 dus en al onze hoop lag nu bij onze voorzitter Cé. Onze Cérosaures Rex moest het opnemen tegen het jonge geweld van Coessens – een speler met een vlijmscherpe smash en stevige mokerslagen vanuit het achterveld. Onze brulboei vocht voor wat hij waard was maar moest in de 3de set toch lijdzaam de macht van de fitste ondergaan. Ik heb geen grammetje vet kunnen ontdekken bij de tegenstander.
Na het matchpunt brulde Cé nog een laatste keer zijn bronstige oerkreet door de zaal en hij werd getrakteerd van baltsgedrag vanaf de ander kant van de sporthal. Helaas stond de 3-5 eindstand op het bord. Gelukkig werd de pijn verzacht door de hete douche en de lekker e sandwiches die ons werden aangeboden. Wat hebben we geleerd ?

1/ dat er 3 ploegen beter zijn momenteel: Pluimplukkers, Ronse en Latem
2/ dat BC Oudegem wel eens de strijd tussen deze titelkandidaten kan beslechten
3/ dat we ons niet laten omkopen tenzij voor een vat pinten & een paardeworst voor Maria

0 reacties: