NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Oudegem 2G - Latem 1G : 7-1

Maandag 10 december, de laatste wedstrijd van de heenronde stond op het programma. We mochten het thuis opnemen tegen Latem 1G, een niet te onderschatten tegenstander. Latem tekende present met Jeroen, Bavo, Mayke en Jana, die de zieke Evelien verving.  Ook wij dienden terug beroep te doen op vaste invaller Gert, die hopelijk de laatste keer van het seizoen de geblesseerde Michael verving. Bij winst of gelijkspel verzekerden we ons van het herfstkampioenschap, absoluut geen makkelijke opdracht.

Nils en ik begonnen onze dubbel tegen Jeroen en Bavo, waarbij Nils me alvast waarschuwde over de sterkte van dit duo. De eerste set werden we weggespeeld door het sterke spel van de tegenstander. Mits enkele tactische aanpassingen begonnen we beter aan  de tweede set en konden we snel enkele punten voorsprong nemen. We lieten deze voorsprong niet meer gaan en wonnen de set met 21-16. Hetzelfde spelbeeld in de derde set en mits enkele gelukpluimen wonnen we de derde set overtuigend.
Nele en Petra mochten het opnemen tegen Mayke en Jana, eveneens geen gemakkelijke partij. Onze dames speelden echter een sterke partij en wonnen hun dubbel in 2 sets.

Tussenstand 2-0.  Een goede start van de ontmoeting

In de eerste enkel mocht Gert het opnemen tegen Jeroen. Beiden konden niet constant hun beste niveau aanhouden en wisselden mooie rally's af met onnodige fouten. Gert liet de eerste set nog bijna uit zijn handen slippen, maar kon het laken naar zich toe trekken. De tweede set liep bij Gert beter en won ook de tweede set.
Nils mocht het opnemen tegen Bavo, een haalbare kaart (;-)). Met Nils eigenaardige -dixit Bavo- spel werd de eerste set vlot gewonnen. In de tweede set moest Nils even zoeken naar het goede niveau, maar won ook uiteindelijk ook de tweede set.

Tussenstand 4-0. Het gelijkspel was al binnen en we waren goed op weg naar winst.

Nele mocht het in haar partij opnemen tegen Jana. Jana is een B1 speelster die niet te onderschatten is, ze heeft al enkele Oudegemmers in het stof doen bijten. Nele begon matig aan haar wedstrijd, maar moest na een sterke remonte toch de set nipt aan Jana laten. In de tweede set speelde Nele veel beter en kon een derde set afdwingen. In die derde set zagen we mooie rally's van beide kanten, maar op het einde van de set moest Nele de rol lossen. Jammer, want hier zat misschien wel meer in.
An kon zich voorbereiden op een match tegen Mayke. Mayke was door haar zwangerschap fysiek minder sterk dan An en moest bij de langere pluimwisselingen de rol lossen. An maakte daar dankbaar gebruik van, maar moest toch oppassen voor de snelle crossslagen van Mayke. Uiteindelijk won An vlot in twee sets.

Tussenstand 5-1. De overwinning was binnen en de mixen moesten nog beginnen! We konden dan ook volledig zonder druk mixen en zo de score proberen opdrijven.

Gert en An kwamen uit tegen Bavo en Mayke, Petra en ik speelden tegen Jeroen en Jana. Petra en ik kwamen al snel op een ruime achterstand. Bij een 14-20 achterstand vertikte de tegenstander het af te maken en konden we punt bij punt dichterbij sluipen. Uiteindelijk wonnen we de set onverhoopt met 22-20. Ook in de tweede set kwamen we op achterstand, maar konden we wel aanklampen. Ook hier liet de tegenstander enkele setpunten liggen en bogen we een 18-20 om naar 22-20!
Intussen speelden Gert en An een lastige en spannende wedstrijd tegen Bavo en Mayke. Het werd een mooie wedstrijd om naar te kijken waarbij winst en verlies dicht bij elkaar lagen. Gelukkig voor ons stopte de netrand de aanval van Bavo bij 20-19 en wonnen Gert & An zo de derde set.

Eindstand 7-1. Een ietwat vertekend beeld van de wedstrijd, want spannend was het wel. Het werd uiteindelijk toch een schitterend resultaat tegen een sterk Latem.

Hiermee blijven we op kop van de ranking met 2 punten voorsprong op De Mintons en zijn we herfstkampioen.

persoonlijke conclusie: Nu de heenronde is afgesloten ben ik zeer tevreden dat ik slechts 1 mix en 1 dubbel heb verloren. Het hing soms aan een zijden draadje en enkele comebacks waren miraculeus, maar we speelden eveneens enkele zeer goede rally's en sets. Zeker met de minimale voorbereidingen die we getroffen hebben aan het begin van het seizoen speelden we zeker niet slecht. We vliegen er binnen enkele weken opnieuw vol in!

PS: gelijkenissen treffen op louter toeval (+ het verslag met de nodige korrel zout lezen ;-))