NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Round-up competitie (Heren)

Het seizoen 2012-2013 is halverwege, tijd voor een round-up van de prestaties van onze 17 ploegen die we in competitie hebben. We beginnen met de heren, vooral omdat de auteur hier het meest over kan zeggen.

Oudegem 1H begint pas in januari aan de competitie dus kunnen we meteen de prestaties van Oudegem 2H onder de loep nemen. Van deze ploeg die zakte uit 3e liga werd verwacht dat het ging meestrijden om de titel in 1e provinciale. Niets was minder waar. De ploeg van kapitein Lens kende een zwakke start en liep direct achter de feiten aan. Een mooie remonte werd gestuit in de subtopper tegen Latem waardoor de ploeg momenteel op een anonieme 4e plek staat. Mits alle wedstrijden gewonnen worden zit er misschien nog een stunt in, maar dan moet het niveau omhoog.

Oudegem 3H doet het dan weer zeer goed in 2e provinciale. Het kan teren op de drive van Davy, Stijn en Tom en rekenen op de ervaring van Bjorn en Jan. Deze laatste verliest zelden een enkel en we zien de anderen regelmatig wedstrijden winnen tegen hoger geklasseerden. Dit alles zorgt ervoor dat Oudegem 3H een mooie 2e plek bekleed na de heenronde. De titel halen zou wel een stunt zijn want de leider, Beveren 1H, lijkt te sterk.

Oudegem 4H heeft de pech ingedeeld te zijn met Eikenlo 1H en 4Ghent 1H, twee ploegen die zeker hun mannetje zouden staan in 1e provinciale. Het gevecht voor Oudegem 4H wordt echter niet bovenaan de rangschikking uitgevochten maar in de onderste regionen. En die degradatiestrijd voert het momenteel voortreffelijk. Door een knappe overwinning tegen een duidelijk versterkt Lokerse 5H houdt Oudegem 4H momenteel 2 ploegen achter zicht en blijft het virtueel in 2e provinciale. Een knappe prestatie.

Oudegem 5H doet het momenteel uitstekend in 4e provinciale. Kapitein Yoni wordt omringt door ervaren rotten en dat werkt duidelijk zijn vruchten af. Kampioen spelen wordt moeilijk met het ongeslagen Waarschoot in de reeks maar een plaats in de play-offs behoort zeker tot de mogelijkheden.

Oudegem 6H wordt kampioen. Geen kat, badmintonner of supporter die daar aan twijfelt. De nieuwe ploeg heeft elkaar snel gevonden zowel op als naast het veld en verloor in 6 ontmoetingen nog maar 2 wedstrijden. Te laag ingeschreven luidt de kritiek bij sommigen, maar zijn dit niet de eersten die staan te roepen als een ploeg start in een hogere reeks. Wij malen er niet om en maken ons al klaar voor het eerste kampioenenfeest.

0 reacties: