NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Torhout was een succesvolle afsluiter van 2012

Een enkeling speelt volgende week nog het tornooi van Gullegem maar voor de meeste spelers van onze club die de tornooien afschuimen was het tornooi van Torhout de afsluiter van een druk badminton jaar. Met 23 velden en 450 deelnemers is dit meteen één van de grootste tornooien van het jaar. Vooral de tabellen in de lagere reeksen zijn indrukwekkend, maar ook de inschrijvingen in de hoogste reeksen moeten de laatste jaren nauwelijks onder doen.

In het dubbelspel noteerden we één overwinning voor onze club. Tom Dierickx won aan de zijde van Davy De Grauwe het heren dubbel C1. Meteen zijn 3e tornooizege op rij. Opvallend is ook dat Tom die overwinningen telkens boekte met een andere partner. In het dames dubbel B2 stootten Petra en Elina na drie vlotte overwinningen door naar de finale. Hierin moesten ze hun meerdere erkennen in twee jonge talenten. Nog bij de dames bereikte Sofie, samen met Hilde Demeyere, de finale van het dubbel C2. Na een knap parcours met 4 overwinningen was de finale er net iets te veel aan voor het nieuwe duo. Gert en Glenn konden hun nieuwe status bevestigen door de finale te halen in het heren dubbel B1. Al kwam er wel een zeer zware halve finale aan te pas. In die finale verloren ze in drie sets van een ander nieuw A duo, Jenné en Defrenne.

In het gemengd was er ook één overwinning weggelegd voor onze club. Het was Gert die samen met Justine het gemengd dubbel kon winnen na een vlotte overwinning tegen Kevin Desloovere en Lisa Demeyere. Dit duo schakelde in de halve finale Petra en Glenn uit. Een knappe prestatie van Petra die als B2 opnieuw de halve finale haalt in een B1 tornooi. In het gemengd C1 kwam er geen overwinning voor Oudegem. Tom en Eva verloren na hun poulewinst de kwartfinale. Brenda en Stijn stootten door naar de finale maar daarin woog de vermoeidheid te hard door en was de tegenstand toch wel heel sterk.

Het heren enkel C1 leek bijna een Oudegemse apotheose te gaan worden. Op weg naar de finale haalde Tom het beste badminton uit zijn carriere naar boven. Ook Stijn was er heel dicht bij maar ging in de halve finale fysiek ten onder tegen een zeer sterke tegenstander. Dat kon ook Tom ondervinden in de finale. De eerste set kon Tom nog winnen maar daarna was het vaatje leeg en kon er enkel nog aangeklampt worden.

0 reacties: