NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Oudegem haalt 4 overwinningen onder de Zaffelaarse kerktoren

Afgelopen weekend werd een succesvol weekend voor Oudegem. Het tornooi van The Flying Shuttles in Zaffelare leek een paar jaar stukje bij beetje dood te bloeden, maar dit jaar werd de ban doorbroken met massaal meer inschrijvingen in vergelijking met vorig jaar. Dit resulteerde in een goed gevuld toernooiweekendje met veel wedstrijden in poule in een gezellig kleine sporthal zonder noemenswaardige vertragingen. Puik!

De heldin van het weekend was Petra. Aan de zijde van Emmelie Muylaert (Latem) werkte ze zich niet zonder slag of stoot door de poulefase. De wedstrijden in de poules werden telkens in 3 sets beslecht, maar ze toonden zich telkens de betere waardoor de finaleplaats geheel verdiend was. In deze finale begonnen onze dames goed ingespeeld te geraken  met elkaar en was het moeilijkste misschien wel de concentratie hoog houden. Ze deden dit echter feilloos en wonnen zo terecht het dames dubbel in de B2.

Op zaterdag zagen we ook nog een mooie prestatie van Nele. Samen met Debbie lijken ze steeds meer hun mannetje te kunnen staan in het dames dubbel B1. Tegen torenhoog favorieten Elise & Lynn slaagden ze er zelfs in om de tweede set te pakken. Jammer genoeg konden ze het niveau van de tweede set niet aanhouden om aanspraak te maken op de overwinning. Zij werden uiteindelijk 2es in de poule.

Petra vond dit blijkbaar nog niet genoeg, ze had haar zinnen ook wel gezet op die gemengd dubbel B2. Petra is blijkbaar het snellere spel in de B1 wat gewend geraakt, want samen met Tom De Witte (Pluimplukkers) snelden ze door de poule als een wervelwind. In de finalepoule lieten ze er ook geen gras over groeien, hun eerste wedstrijd wonnen ze met 8 en 5! Met vertrouwen konden ze hun laatste wedstrijd beginnen en het lijkt dat ze daar voor het eerst echte tegenstand ondervonden. Maar ook hier lieten Tom en Petra geen set toe en wonnen ze met veel overtuiging het GDB2! Proficiat!

Ook Joke hoorde bij de zegevierders. Na een zeer spannende uitslag in de poule mochten zij deelnemen aan de finalepoule, met 1 set voorsprong op Yoni & Famke die de wedstrijd tegen Joke en Jochen (Eikenlo) nochtans wonnen in 3 sets. In deze finalepoule lieten ze er geen gras meer over groeien en haalden beide wedstrijden binnen met duidelijke cijfers. Een eerste plaats is dan ook het oververdiende resultaat!

Tenslotte konden ook Lens & Nele de titel binnenrijven. Na 3 overwinningen in de poulefase, waarbij er afwisselend niveau werd behaald, mochten zij het opnemen tegen J├╝rgen Voet en Lotte Derudder. Lens & Nele begonnen aan de wedstrijd zonder hoge verwachtingen, het doel was vooral niet weggespeeld worden. Echter, vriend en vijand werd verrast en na 2 sets kon het Oudegemse team stomverbaasd feest vieren!

Indien ik nog opmerkelijke prestaties ben vergeten, graag een seintje, dan zet ik jullie er graag bij :)

0 reacties: