Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Oudegem 2G wint in Ronse

Afgelopen maandag trok Oudegem 2G richting het verre Ronse. Na de vele mails met een minutieuze planning in verband met het carpoolen (jaja, wij plannen dit tot op de seconde nauwkeurig), leken we er helemaal klaar voor. Beide ploegen waren voltallig, het beloofden mooie matchen te worden.

In het herendubbel mochten Nils en Lens starten tegen Erwin en Mathieu. Onze mannen bleken in topvorm te zijn: 2 korte sets en de eerste match was binnen. Ondertussen liep het bij Nele en mezelf iets minder goed. Julie en Ruth lieten een mooi samenspel zien en we waren steeds op achtervolgen aangewezen. Hoewel we er op het einde in slaagden de kloof iets kleiner te maken, haalden we toch nooit helemaal in. Verlies in 2 sets.

In de eerste enkels mocht Nele het opnemen tegen Ruth en Michael tegen Pieter. Nele stond onmiddellijk heel sterk te spelen: krachtige en goed geplaatste slagen zorgden voor winst in set 1. In set 2 ging het jammer genoeg iets minder vlot. Nele verloor aan kracht en Ruth nam het spel in handen. Nele herpakte zich in set 3, maar Ruth bleef sterk spelen en kon de overwinning binnenhalen. Ondertussen had Michael het knap lastig tegen Pieter. Michael won de eerste set, maar slaagde er niet in om het af te maken in de volgende set. Pieter smeet zich (letterlijk) voor elk punt en haalde onmogelijke pluimen nog terug, tot ongeloof van Michael (en de supporters). Set 3 verliep eveneens gelijk opgaand tot Pieter enkele goed geplaatste pluimen van Michael verkeerdelijk liet vallen. Het kloofje was geslaan en Michael won zijn match met 21-16 in de derde set.

Vervolgens trad Nils aan tegen Mathieu en An tegen Sophie. An speelde een heel sterke wedstrijd. Even zag het er naar uit dat ze set 1 ging binnenhalen, maar de druk om te ‘stunten’ werd op het einde net iets te groot: verlies met 22-20. Set 2 was eveneens spannend, maar Sophie slaagde erin een kleine voorsprong op te bouwen, die niet meer werd prijsgegeven. An verloor, maar bewees alvast in goede vorm te zijn. Nils maakte het ondertussen ook spannend tegen Mathieu. De eerste set ging verloren met 22-20. In set 2 kwam Nils tegen een 17-12 achterstand aankijken, maar na eventjes alle frustraties eruit te roepen, herpakte Nils zich alsnog. Hij vocht zich terug in de wedstrijd en kon op 20-20 het best zijn zenuwen bedwingen: winst met 22-20. Set 3 werd eveneens spannend tot Nils op 16-16 enkele punten op rij kon maken en zo de match kon binnenhalen.
Ondertussen waren Lens en ik reeds gestart met onze mix tegen Sophie en Pieter. Set 1 werd gewonnen door ons. In set 2 verslapte de concentratie ietwat, mede door de pogingen om te volgen hoe Nils zijn enkel verliep. Pieter liet ondertussen ook zien dat hij niet alleen in enkel veel pluimen terughaalt, maar ook in mix. Deze set werd verloren met 21-19. In set 3 herpakten we ons en de match werd vlot gewonnen.
An en Michael mochten het tenslotte opnemen tegen Julie en Erwin. Winst in deze match betekende ook winst in het totaal, maar vooral ‘gene stress’… Set 1 werd gewonnen door Julie en Erwin. De hoop op een gelijkspel werd bij Ronse nu steeds groter. Maar dan besloot An dat het tijd werd om ‘gefocust’ te spelen. En eens dat dit het geval is… Nu ja, vraag het maar aan Erwin en Julie, veel scherper kon er niet gedropt worden en veel beter kon er niet geplaatst worden. Set 2 en 3 werden overtuigend gewonnen door Michael en An en zo was de 5-3 overwinning toch nog een feit.

Wat een avond, wat een wedstrijden! De prijs voor de meest gestresseerde supporter moet nog verdeeld worden onder Lens of mezelf. Gelukkig was er de après om te bekomen, te vergaderen en te genieten van de lekkere versnaperingen. ;)

Oudegem 2G deed een goede zaak, we zijn weer een stapje dichter bij de titel. Op naar de volgende confrontatie!