NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Oudegem 1H start met overwinning

Oudegem 1H zakte vorig jaar uit 2e liga en heeft de ambitie om die plaats zo snel mogelijk weer in te nemen. Om dat doel te verwezenlijken moeten we kampioen spelen in 3e liga B. Een reeks met een pak vertrouwde gezichten. Openen deden we het seizoen tegen Herne 1H. Zij zakten vorig jaar mee uit 2e liga en vernieuwden dit seizoen volledig hun ploeg. Enkel sterkhouder Vincent verscheen nog aan de aftrap. Even zag het er naar uit de onze wedstrijd moest uitgesteld worden maar de beslissing om de wedstrijd toch te laten doorgaan was de goeie want we arriveerden allen, op Bart na, meer dan op tijd.

Na de dubbels stonden we 3-1 aan de leiding. De kapitein besloot om Gert en Gert telkens aan Bart en Michaël te koppelen om het meest kans te houden op 4 overwinningen. Een tactiek die slechts voor 75% lukte. Enkel de dubbel van Bart en Gert tegen Vincent en Laurent ging verloren. Bart was wat op zoek naar zichzelf maar leek de weg kwijt. Gelukkig kon Bart in de dubbel met Glenn zijn trein weer op de rails krijgen en konden zij wel, zij het niet zonder moeite, winnen van Laurent en Vincent. Naast Glenn was Michaël de dubbel'ster' van de avond want zowel aan de zijde van Glenn als Gert won hij van Laurens en Gregory, toch een duo dat dit seizoen zeer aardig voor de dag komt op de B1-tornooien.

In de enkels plaatste Michaël de 4 op het bord door Laurens te verslaan. Het spel was nog niet top maar na Michaël zijn blessure kan je dat nog niet verwachten. Bart was in het enkelspel het spoor weer bijster en had het lastig met het listige spel van Gregory. Duidelijk verlies was zijn deel. Glenn deed wat van hem verwacht werd en zette Laurent in twee sets opzij en zorgde zo voor de overwinning. Gert had zich opgeofferd tegen Vincent maar speelde toch aardig mee, echter niet voldoende om de overwinning wat aan te dikken.

De kop is er af en de eerste overwinning is binnen. Herne bleek zoals verwacht een stevige ploeg en kan zeker een rol van betekenis spelen in 3e liga B. Binnen twee weken moeten we meteen naar het veld van Zwijndrecht, onze grootste titel concurrent.

0 reacties: