NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

BCO H3 - Flying shuttles: ploeg doet beroep op Houdini

Namiddag in Lochristi. Trouwe supporter Petra was op post. We traden aan in de arena met Davy, Jan, Tom en Maria. Jan & Maria kwamen smash kracht tekort en verloren in 3 sets. Gelukkig trokken Davy & Tom wel aan het langste eind. Daarna zetten Tom & Bjorn wel voldoende druk, helaas konden Jan & Davy niet winnen. 2-2 na de dubbels. Dat spelen met een verkoudheid niet evident is , mocht Davy ook in het enkelspel aan de lijve ondervinden. Tom van zijn kant had ondertussen wel al zijn match winnend kunnen afsluiten. Dus stond het 3-3 het kon nog alle kanten uit.

Ondertussen kende Maria , die met een reserve racket aantrad, een valse start. 11-1 achter in de 1e set. Du jamais vu. Ondanks aanmoedigingen van Jan , kwam Maria er in de 1e set niet aan te pas. De tegenstander was tactisch uitgekookt en Maria schoot tekort J. Toch bleef de vechtlust aanwezig en de 2de set kende wisselende kansen. Tot 20-20 ging het gelijk op , een 1e setpunt werd verkwanseld. Op het 2de setpunt viel de tegenstander en de dropshot landde op de lijn. Maria spurtte naar de overkant. Tot de tegenstander riep: de pluim was buiten. Ik wil een let. Maria zeker van haar gelijk bewaarde niet haar Siberische koelte en besloot om het wel/nietes spelletje over het al dan niet spelen van een let. Te beslechten met de woorden: Als het moet dan speel ik nog liever heel de 2de set opnieuw. Een staaltje blufpoker dat kon tellen. De tegenstander zag gelukkig 2 extra sets niet zitten en ging dan maar akkoord om de 3de set te spelen. Deze werd na sloopwerk uiteindelijk met 21/15 gewonnen.

4-3 En de druk kwam nu bij Jan te liggen. Deze kon revanche nemen voor de heen wedstrijd waar hij in verlengingen in 3 sets was verloren van Joris Imschoot. Hij kreeg het ook deze keer niet in de schoot geworpen. Na de 1e set verloren te hebben, kampte hij zich terug in de match en won de 2de. De 3de draaide terug uit op een thriller.

Gelukkig kon Jan de remonte van Joris net op tijd stoppen en zo won hij met 21/18 en het team met 5-3.

Houdini zou het niet beter gekund hebben.

0 reacties: