NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Winnen, verliezen en gelijkspelen

Voor Oudegem 1D waren het afgelopen weken drukke tijden. Na winst in 1e provinciale vorig jaar mochten we opnieuw aantreden in 3e liga.

Er werd gestart tegen 4Ghent, een ploeg waar we zeker punten tegen moesten pakken, indien we ons verblijf in liga graag zouden verlengen. Nele en Petra wonnen hun 1e dubbel vrij vlot, maar de andere dubbels waren felbevochten. Aurelie en Natasja wisten een 3e set in de wacht te slepen tegen Debbie en Karen, maar konden hierin niet standhouden tegen de krachtige slagen van de 4Ghent‘ers. Zowel bij de dubbel van Natasja en Katrien, als bij Nele en Petra werd het 20-18 voor de tegenpartij. Onze dames gaven zich echter niet gewonnen en konden de matchen alsnog naar zich toe trekken (respectievelijk met 28-26 en 22-20). Bij de enkels kreeg vooral Nele DL het zwaar te verduren tegen Karen. In de 1e set werd Nele weggespeeld met 21-9. Katrien coachte echter met de leuze ‘je moet je vel duur verkopen’ en Nele herpakte zich in de 2e set. Ze begon beter te spelen, ging lange rally’s aan en speelde zich fysiek volledig kapot. In de verlengingen van set 2 kon Karen het echter toch nog afmaken; verlies in 2 sets. Nele G en Aurelie konden hun matchen wel winnen, Katrien haalde het jammer genoeg niet. Eindresultaat: 5-3 winst, een goede start.

Een week later stond het duel tegen Ronse op het programma. Alleen het naar daar rijden, bleek al een hele uitdaging te zijn! Onze ploeg was voltallig aanwezig, maar die van Ronse ook… Het beloofden stevige matchen te worden. Bij de dubbels konden alleen Aurelie en Natasja een overwinning in de wacht slepen. Nele G en Katrien waren niet opgewassen tegen Hélène en Lieselot. Petra kende een offday en kon noch met Natasja, noch met Nele DL winnen van de duo’s Ruth en Sophie en Ruth en Julie. Bij de enkels verloor Nele G van Hélène. Hélène speelde sterk en Nele sloeg net iets te veel buiten om goed weerwerk te kunnen bieden. Aurelie speelde ondertussen een thriller tegen Lieselot. Lange rally’s, scherpe drops, knap badminton, maar het was Aurelie die in de 3e set het onderspit moest delven. Spijtig! Katrien bewees ondertussen dat ze wel degelijk goed kan enkelen, als ze er maar in gelooft. Ze won van Sophie in 2 sets. Nele DL kon jammer genoeg weinig weerwerk bieden tegen Julie. Resultaat: verlies met 6-2.

Tenslotte trokken we afgelopen weekend naar West-Vlaanderen, om het op te nemen tegen DZ99. Natasja kon er jammer genoeg niet bij zijn wegens een rugblessure, de anderen waren wel op post. Ploegkapitein Nele G stelde een gelijkspel als doelstelling, maar dit werd door ons weggelachen. Eerlijk is eerlijk, DZ99 bleek niet op volle sterkte te zijn (geen Lisa en Siel), maar toch schatten we onze kansen niet al te hoog in. Aurelie en Katrien werden in de 1e set van de 1e dubbel weggespeeld door Emilie en Marie. In set 2 herpakten ze zich, maar de winst was toch voor DZ. Ondertussen hadden Nele DL en Petra wel kunnen winnen van Steffi en Mathilde. Nele en Katrien haalden vervolgens een 3e set tegen Emilie en Steffi . Pas op het einde hiervan kon DZ een kloofje slaan en deze naar zich toe trekken. Aurelie en Petra hadden ondertussen minder problemen met Marie en Mathilde; winst in 2 sets. 2-2 na de dubbels, hierop hadden we bij aanvang nooit durven hopen. Aurelie maakte er in de 1e set van haar enkel tegen Emilie opnieuw een thriller van. Het was echter Emilie die hem won. In set 2 draaide het allemaal iets minder goed bij Aurelie: verlies in 2 sets. Nele G verloor haar 1e set kansloos tegen Marie. In de 2e set herpakte ze zich echter en stond zelfs geruime tijd op voorsprong. Op het einde kon Marie zich echter terug in de wedstrijd vechten en Nele verloor alsnog in 2 sets. Katrien haalde ondertussen vlot haar match tegen Mathilde binnen. 4-3 voor DZ99, een gelijkspel was nog mogelijk…als Nele DL haar enkel kon winnen. Set 1 had Nele gewonnen, maar in set 2 liep het helemaal mis. Veel fouten, veel geroep en getier en bij aanvang van de 3e set was het vertrouwen helemaal weg en zag het er niet goed uit voor ons. Nele kwam op achterstand (11-6), maar herpakte zich toen volledig. Geen geroep, geen fouten en aanvallend badminton! Ze kon inhalen tot 13-13 en toen was de veer bij Steffi gebroken. Nele maakte het af met 21-17 en bezorgde ons het gelijkspel waar we zo op hoopten!

Algemeen een goede start voor Oudegem 1D! In maart wachten er opnieuw zeer veel matchen op ons, hopelijk doen we zo verder!

1 reacties:

Anoniem zei

For latest information you have to visit web and on the web I
found this site as a finest web site for latest updates.


Here is my page :: augmenter vues youtube logiciel