NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

7 Oost-Vlaamse titels voor Badmintonclub Oudegem

De armada van Badmintonclub Oudegem trok met gezonde ambitie naar de provinciale kampioenschappen in Oost-Vlaanderen. Deze vonden dit jaar plaats in het Sport & Recreatiecentrum Rozebroeken in Sint-Amandsberg. De hooggespannen verwachtingen werden niet alleen ingelost, ze werden ruimschoots overtroffen. Een overzicht.

Voor het eerst namen vier spelers van onze club deel in de A-reeks. Voor hen was echter een bijrol weggelegd al konden we wel mooie prestaties zien van Glenn en Michiel in het enkelspel.

In de B1 reeks was het Michaƫl die zich met Joeri De Bolle van Denderleeuw tot in de halve finale knokten. Daarin moesten ze het in een onderling duel opnemen tegen Bart en Michiel. Deze laatsten wonnen overtuigend en plaatsen zich zo voor de finale. Daarin namen ze het op tegen Jordy Van Der Sypt en Laurens Pluquet van Lokerse. Na een mooi kijkstuk pakten Bart en Michiel de winst met 21-18 in de derde set. Een knappe prestatie. In het dames dubbel B1 konden Petra en de weder optredende Aurelie 2 poulewedstrijden winnen. In het enkel en gemengd ging iedereen er in de poules uit.

De B2 reeks was dit seizoen al vaak een kolfje naar de handen van onze clubleden en dat was dit weekend niet anders. Katrien bevestigde nogmaals haar goeie vorm door 2 titels te pakken, zowel in het dames dubbel (met Judith De Rycke) als in het gemengd dubbel aan de zijde van Stijn. De finale in het gemengd bereikten ze pas na een fel bevochten overwinning in de halve finale tegen Cedric en Natasja. In het dames dubbel bereikte ook Brenda Crommelinck de halve finale. Geen winnaars in het heren dubbel. Hier was het Jan Guns die het verst geraakte, hij sneuvelde in drie sets in de halve finale. De kers op de taart was echter de overwinning van Vincent in het enkelspel. In de halve finale rekende hij nog af met Tom alvorens rivaal Thijs Duchyne te verslaan in de finale.

Weinig vertegenwoordigers van onze club in de C1 reeks. Enkel Tom Verschraeghe trad op het voorplan door de halve finale in het dubbelspel te halen.

In de C2 was Karen andermaal de grootste uitblinker. Op zaterdag won ze al het dames dubbel en op zondag deed ze daar nog een titel in het enkelspel bij. Het verlies met Stefan in de halve finale van het gemengd dubbel was zo snel weggespoeld. In het enkelspel behaalde Yoko ook de halve finale.

We sluiten het rijtje af met de titel van Brigitte in het gemengd dubbel D. Deze kwam er niet van zelf, 5 overwinningen waren er nodig om de titel huiswaarts te nemen. Knap gedaan.

0 reacties: