NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Oudegem 1G weer naar de koppositie in 3e liga B

Oudegem 1G trok richting Antwerpen om er de 2e gemengde van de ploeg van 't stad te bekampen. Door de verrassende nederlaag van Antwerp op het veld van Lokerse ligt het kampioenschap in 3e liga B weer volledig open. Mits winst konden wij zelfs een uitstekende zaak doen en opnieuw mee aan kop komen.

De ploegkapitein nam plaats op de reservebank en kon zijn ogen de kost laten gaan en de nodige info verzamelen om snel in een verslag te gieten. Bij deze...

Bij onze dames maakte Aurelie haar grote rentree na lang blessureleed. Het leed is echter nog niet volledig gelden al gaat de schouderblessure nu eindelijk de goeie kant uit. In dames dubbel zagen we Aurelie nog zoeken naar haar goeie slagen en ook Natasja kon het tij niet keren waardoor onze dames gingen vrij zwaar de boot in gingen. Bij de heren zag het er beter uit. In de eerste gewonnen set lieten Bart en Glenn een pak goeie dingen zien. Ze gingen op hun elan door maar met de eindmeet in zicht speelde de tegenstand beter en sloop er twijfel in het spel van ons duo. 22-20 verlies was het gevolg en de derde set bracht geen beterschap meer. Veer gebroken en 2-0 achter.

Aan ons Sofie om het eerste puntje binnen te halen en ze deed dat met verve door Jessie te verslaan in 2 korte sets. Ondertussen zagen de supporters Glenn een sterke eerste set spelen tegen Steven. Maar ook hier zagen we een gelijkaardig patroon als in het heren dubbel. De tweede set ging met verlengingen verloren. In de beslissende set kon Glenn, mede gehinderd door opspelende kniepijn, geen vuist meer maken.

Op Nele kan je als ploegkapitein altijd rekenen en dat liet ze vandaag nogmaals zien. Met de coaching van Sofie in het achterhoofd kon ze heel vlot de eerste set winnen tegen Karen. In de tweede set kwam Nele snel op achterstand maar wat bijsturen op 11 deed wonderen. Nele ging op en over Karen en bracht ons weer in de wedstrijd. Hierna was het aan Michiel om de bordjes in evenwicht te brengen. Hij trok de lijn van zijn overwinning in het enkel B1 op het tornooi van Dijlevallei door en pakte vlot de winst tegen Thomas. Na 6 enkels en 4 dubbels op tornooi was Michiel fysiek nog altijd paraat: sterk!

Ondertussen was de kapitein al lang blij dat hij voor de ambitieuze opstelling in de gemengde wedstrijden had gekozen, zo konden we er immers nog 2 winnen, 2 verliezen kon ook, maar dat was geen optie meer. En dat zag je in de wedstrijden. Er werd door onze beide dubbels agressief gespeeld. Eén verslapping en de tegenstander kon het tij doen keren. Nele en Michiel zorgden voor het gelijkspel. Zij dienden Steven en Nathalie hun eerste nederlaag van het seizoen toe. Bij Bart en Natasja hingen de bordjes in evenwicht na 2 sets. In de derde set kwamen de onzen snel op een ruime voorsprong en deze gaven ze niet meer af.

Een knappe overwinning dus van de onze waardoor we weer helemaal me doen in het titeldebat. In onze volgende wedstrijd, thuis tegen co-leider Eikenlo, kan mogelijk de beslissing in het kampioenschap vallen. Duimen!