NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

BC Oudegem op de nieuwe ranking

Het nieuwe ranking systeem is nu enkele maanden in voege en de eerste helft van het seizoen zit er bijna op. Tijd om een eerste balans op te maken voor onze club. BC Oudegem heeft veel actieve competitie en tornooispelers en veel spelen resulteert vaak in een hoge ranking. Dat is hier niet anders. Vele van onze spelers gaan dan ook een klassementsverhoging tegemoet. In het dubbel of gemengd althans, in het enkelspel zijn onze spelers heel wat minder actief.

Heren enkel
Ons speerpunt in het heren enkel is natuurlijk Michiel. Vooral op zijn laatste drie tornooien scoorde hij geweldig goed. Hij won Dijlevallei in de B1 reeks, speelde de finale op de Vlaamse Kampioenschappen en won het tornooi van Torhout. Samen met zijn competitiepunten levert dit hem een 60e plaats op. Michiel nestelt zich zo netjes tussen de subtop van België. We kijken nu al uit naar zijn prestaties in de A-reeks. Een 7-tal spelers behoudt het B1 klassement volgens de huidige ranking. Vincent zit door zijn sterke prestaties in de B2 meteen dicht tegen het A-klassement aan maar in de B2 reeks kan hij niet veel extra punten meer pakken. Gert en Glenn zakken van A naar B1 maar vooral Glenn moet maar enkele matchen winnen om A te blijven. De anderen die B1 blijven zijn vaste waarden Michaël en Nils en actieve B2 spelers Tom en Stijn. Een 8-tal spelers wordt of blijft B2.
Detail

Dames enkel
Enkelen is niet aan onze dames besteed. Nele is als 230e momenteel de hoogst gerangschikte maar zakt toch net als onze andere B1's naar B2. De meeste dames halen dan ook nog hun punten in competitie waarin ze enkel moeten spelen. Sofie werkte zich door deze competitie naar de 2e plek binnen onze club maar omdat ze geen tornooien speelt kan ze niet verder stijgen. Ook Nele Deloy ondervindt hetzelfde probleem. Aurelie kon door haar blessurelast ook geen tornooipunten pakken. Opvallend is de prestatie van Yoko. Zij is de meest actieve enkelspeelster van de club en door haar mooie resultaten in de C2 heeft ze voldoende punten om in mei al B2 te worden.
Detail

Heren dubbel
Gert en Glenn zijn nog steeds de hoogst gerangschikte spelers van de club in het heren dubbel maar zien Michiel steeds meer oprukken. Volgende maand verliezen Gert en Glenn ook hun laatste punten die ze als B1 bij elkaar sprokkelden. Daarnaast staat Lens op de drempel van het A-klassement. Michaël volgt als 5e heer. Hierna volgt een groep van een 10-tal minder actieve B1 spelers die hun klassement toch behouden aangevuld met B2's die bijna wekelijks tornooi spelen. Ook in de lagere klassementen zien we dat bijna iedereen zijn klassement behoud of er op vooruit gaat.
Detail

Dames dubbel
In het dames dubbel wordt het pak B1 spelers in de club een stuk groter. Katrien leidt, door haar sterke prestaties in de B2 reeks, de dans. Zij wordt gevolgd door Aurelie, Petra en Brenda De Wilde. Ook Natasja, Brenda C en Eva hebben voldoende puntjes om B1 te worden. Bij de dames zijn in verhouding een pak meer punten te verdienen in de competitie en dat valt op. Vele dames stijgen of behouden hun klassement door enkel competitie te spelen. Opvallend is ook dat Karen haar ontelbare overwinningen in de C2 reeks maar matig beloond ziet met puntjes. Dat veel tornooien geen 8 ingeschreven duo's tellen is daar niet vreemd aan.
Detail

Gemengd dubbel
Bij de heren is Lens ons speerpunt. Hij wordt met zekerheid A speler. Glenn en Gert zakken door het ontbreken van puntjes op de tornooien en competitie terug naar de B1 reeks. Ook de actieve en goede B2's, Vincent, Stijn, Tom en Davy krijgen een nieuw cijfer achter hun B. Hieronder wordt het één grote soeppot van C2's die sterk presteren, actieve spelers die iets mindere resultaten halen of mannen die het gemengd vooral links laten liggen. Het niet of weinig spelen van gemengds in competitie is nefast voor je ranking. Dat zullen vooral Nils en Bart ondervinden.
Detail

Als Lens A wordt bij de heren in het gemengd dan is het niet onlogisch dat Nele hetzelfde doet bij de dames. En terecht, meer en meer ontwikkelt zij zich als een hele sterke mix dame. Ook Petra behaalt het A-klassement door goeie resultaten in de A en B1 reeks op de tornooien en door haar prestaties in competitie. Katrien was één van de dames van de eerste seizoenshelft en wordt met grote marge B1. Ook Brenda C en Natasja worden B1. In de B2 reeks zullen we snel nieuwe gezichten gaan zien want we zien 3 C2's met voldoende punten (Karen, Yoko en Sylvie). Ook Eva en Joke stijgen naar de B2. Aurelie moet dan weer opletten voor een vrije val.
Detail

Je merkt het, genoeg stof om de komende maanden nog vele discussies te voeren.


0 reacties: