NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Oudegem 1H verlengt verblijf in 2e liga

Afgelopen maandag trok Oudegem 1H naar het veld van Latem waar het zijn match van de waarheid moest spelen. Onze spelers hadden één voor één uitgerekend dat één puntje volstond om het behoud in 2e liga te verzekeren. Eenvoudig zou dat niet worden. De kersverse kampioen, Lokerse en de nummer 2, Dilbeek wisten met veel geluk Latem met het kleinste verschil opzij te zetten.

En net als in die vorige ontmoetingen van Latem draaiden de dubbels uit op een razend spannende veldslag. Gert en Michaël waren de eersten die wonnen. Net als de voorbije ontmoetingen was dat meer met werk badminton dan met flitsend spel. Er werd dan ook pas in extremis afstand genomen van Daan en Wout. Bart en Michiel maakten het tegen Karel en Geoffrey nog spannender. Vorige week verloor Michiel al een dubbel met 28-26 in de derde en deze keer wij hij nog beter doen. De 30-29 was bijna in zicht maar in het zicht van de meet trokken we met 27-25 aan het kortste eind.

Een gelijkaardig scenario in de volgende dubbels. Michiel en Michaël kenden een hoge foutenlast tegen Wout en Karel. Een schoonheidsprijs verdiende de match niet maar toch werd er, zij het nipt, gewonnen. Bart en Gert hadden zich tegen Geoffrey en Jeroen in de match geknokt en kregen zelfs twee matchpunten bij 20-18 in de derde set. Deze werden weggewerkt en ook nu moesten we de winst na een spannende verlenging laten aan onze tegenstander.

Drie enkels winnen ging niet eenvoudig zijn, maar met twee waren we ook al content. Zoals verwacht werd Daan opgeofferd door Latem tegen Michiel. Geen nood, dat betekende meteen het 3e punt voor ons. Gert presteerde dan weer ondermaats tegen Jeroen en kon met lood in de benen nooit een vuist maken. Bart en Michaël begonnen gelijktijdig aan de laatste wedstrijden. Voor Bart de zoveelste in de reeks van beslissende enkels. Deze keer deed hij het perfect en ging goed om met de onbesuisde speelstijl van Karel. Toen die ook nog last kreeg van zijn rug kon Bart vrij vlot de winst pakken.

Aan Michaël hadden we de nodige tactische richtlijnen gegeven om Geoffrey te bekampen. Deze werden tot in de puntjes en met veel strijdlust door Michaël opgevolgd. Geoffrey pakte wel de eerste set maar dat had toch krachten gekost want in set 2 sloop er veel afval in zijn spel. In de derde set kon Michaël meteen bij blijven en stilaan nam hij zelfs de bovenhand. Enkele matchpunten werden nog door Geoffrey weggewerkt maar het vierde was toch het goede. Alweer een knappe overwinning voor Michaël.

Door deze 5-3 drie overwinning zijn we zo goed als zeker van de derde plaats in 2e liga A en indien we geen steek laten vallen tegen De Valkaart kunnen we op de laatste speeldag nog om de tweede plaats strijden met Dilbeek. Een leuke extra.

0 reacties: