NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Competitiepreview: Oudegem 2G

Een verschil in ambities zorgde ervoor dat de chemie tussen de spelers van Oudegem 2G volledig was verdwenen. Daarom werd er in het tussenseizoen geopteerd om een volledig nieuwe ploeg op te starten in 1e provinciale. De nieuwe ploeg zal bestaan uit Michaël, Nils, Bjorn, Marleen en Natasja.

Met deze kern moet een verlengd verblijf in eerste provinciale zeker binnen het bereik liggen. In een reeks waar het niveau van de ploegen dicht tegen elkaar ligt is zelfs een top 3 plaats niet uitgesloten.

De zin en ambitie om er aan te beginnen is groot. Maar liefst 4 van de 5 spelers werkten afgelopen weekend aan hun badminton vaardigheden. Enkel Bjorn toont zich zoals vaak tijdens de zomerperiode afwezig. Hopelijk haalt hij snel zijn oude niveau. Zijn tomeloze inzet blijft alleszins een voorbeeld voor de rest van de ploeg.

Nu Marleen zo goed als verlost is van haar rugblessure lijkt zij ook klaar om een stapje hoger te zetten. Natasja heeft ook regelmatig last van kwaaltjes. Hopelijk blijven deze dit seizoen achterwege. Samen met Marleen hoopt ze alleszins de B2 reeks onveilig te maken. Bij de heren heeft Michaël zich na enkele jaren goed aangepast aan het B1 niveau. Nu hij ook werkt aan zijn mix kwaliteiten mogen we van hem vuurwerk verwachten. Nils behaalde vorig jaar het B1-status en kan nu zonder klassementsbeslommeringen het seizoen aanvangen. Als ploegkapitein mag hij ook de ploeg naar vele tactische overwinningen sturen.

De tegenstand in de reeks komt uit diverse hoeken. Latem 2G zal gebrand zijn om zijn positie in 3e liga weer in te nemen. Wit Wit 2G is ook een gevaarlijke outsider. Omdat hun eerste ploeg versterkt is zakken mogelijk enkele dames een ploegje. Bovendien zijn de invallers van Wit Wit bijna altijd sterker dan hun basisspelers. Pluimplukkers 3G zakte ook al uit 3e liga. Afwachten of deze ploeg de ambitie heeft om te stijgen. Het blijft zoiezo een sterke ploeg. De Mintons is eveneens een evenwichtig geheel tussen ervaren en jeugdige spelers. Beveren 1G is dan weer de meest ervaren ploeg uit de reeks en steeds een te duchten concurrent.

Op 30 augustus begint Oudegem 2G zijn seizoen echter tegen Oudegem 3G. Een rasechte derby tussen 2 van onze clubs die in dezelfde reeks spelen. Wij kijken er al naar uit. Dat Marleen het team van Lens verliet om in het nieuwe 2G te gaan spelen geeft de ontmoeting een extra spicy tintje.

0 reacties: