NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Eerste puntje voor heren 2

Na het nipte verlies in de eerste seizoenmatch in Pluimplukkers, moest onze 2e herenploeg nog op zoek naar het eerste competitiepuntje. Thuis tegen Mintons 1H namelijk. Maar Mintons 1H is niet meer 1H van vroeger, maar de vroegere 2H. Of toch ongeveer... Vorig seizoen één keer nipt en één keer vlot van hen gewonnen, maar met dat jong geweld weet je maar nooit. Maar zo jong bleken ze deze keer niet te zijn. Michiel Polfliet kon er niet bij zijn, en werd daarbij vervangen door Jurgen Gabriëls en ervaren rot Franky Weyn.

De sfeer in onze sporthal was wel gezellig te noemen. Er stonden 3 competitieontmoetingen gepland, wij, 3D en 4H. Dus qua volumeniveau kon het wel tellen. Sfeer ook bij de tegenstand die telkens loopt te kankeren over onze slechte sporthal, slecht licht, slechte vloer, dik net... Veel "mimimi's", maar geheel terecht overigens! Maar wij noemen het liever "een thuisvoordeel".

In de 1e dubbel namen Cedric en ik het op tegen Jurgen en Wesley. Ok, we hadden het trouwfeest van Nathalie en Koen in de benen, wat we als perfect excuus konden gebruiken bij eventueel verlies. Het bleek ook al snel dat we dat excuus mochten aanbrengen: een gigantisch pak slaag in de eerste set. Geen 2 ballen na mekaar goed raken en bij elke smash en clear tussen ons in gaapten we naar de pluim alsof we twee koeien waren die een trein zag passeren. "Zielig" noemde een bepaalde supporter het. Terecht! Gelukkig schoten we wakker in de 2e set die vlot gewonnen werd, ineens lukte het wel. De derde set kwamen we vlug op een kleine voorsprong die we niet meer uit handen gaven. Vooral door wat slimmer te spelen en Jurgen Gabriëls tactisch wat te mijden. In de 2e dubbel konden de Waerens geen vuist maken tegen Glenn en Frederik. Naar een trouwfeest geweest jongens? Verlies in 3 sets.

3e dubbel, Cedric en Jan tegen Wesley en Frederik. Verrassend sterke wedstrijd van Oudegem, vlotte winst in 2 sets. Laatste dubbel van Bjorn en mezelf tegen Franky en Glenn ging heel wat minder vlot. Bjorn worstelde vooral met zijn "bandje", maar beiden liepen we er niet echt geconcentreerd bij. 1e set verlies, 2e set ging wat beter, maar we gaven alsnog een voorsprong uit handen in de verleningen na een paar knullige ballen. Jammer...

2-2 na de dubbels. Huizenhoge knoert van een cliché: "alles was nog mogelijk". Cedric had het in de 1e enkel knap lastig tegen Jurgen. Jurgen liet Ce niet aanvallen door op solide wijze alle hoeken van het terrein te bespelen. Cedric kreunde en brulde zich een weg van hoek naar hoek, maar de1e set werd snel gewonnen gegeven. In de 2e set ging het gelijkgaander op. Jammer dat setwinst er niet in zat, spijtig verlies. Maar daar was het "excuus" weer! Zelf mocht ik het opnemen tegen Wesley. Met de thrillermatch van vorig seizoen in het achterhoofd begon ik met de nodige dosis voorzichtigheid aan de wedstrijd. Wesley bleek regelmatig foutjes te maken en kon niet altijd genoeg druk zetten, terwijl dat bij mij verrassend genoeg omgekeerd was. Zo bleef het eigenlijk 2 sets doorgaan, en won ik al bij al vlot de wedstrijd. Which was nice.

3-3, spannend, met toch twee matchen te gaan die alle kanten uitkonden. Bjorn mocht het opnemen tegen "Nadal". Geen idee waarom Frederik "Nadal" genoemd werd maar in de 2e set bleek na een achterwaartse slag tussen de benen waarom. De opstijgende Boeing-geluiden na dat punt had ik van de echte Nadal nog niet gehoord. Ik zal niet goed geluisterd hebben waarschijnlijk. Boeing tegen Screaming Bitch was in de eerste set geen spannende wedstrijd, maar in de 2e wel. Helaas vond Bjorn niet de nodige consistentie in zijn spel om Frederik te kunnen bedreigen. Ondertussen was Roel verschroeiend van start gegaan tegen Franky. Franky werd van het kastje naar de muur gespeeld dankzij de lage foutenlast en de precieze smashes van Roel. Training gevolgd zeker? De 2e set bleek heel wat minder, met verlies tot gevolg, maar Roel herpakte zich op tijd en kon de derde set relatief vlot naar zich toe trekken. Franky was de hele tijd de ademnood nabij en leek bezig een marathon te lopen. Het feit dat Roel deels op fysiek de match wint was lange tijd ongezien. De noeste trainingsarbeid, de ijzeren discipline en het leven als een pater brengen het beste in een mens naar boven.

Was er nu de avond voordiengeen trouwfeest geweest, dan hadden we misschien meer kans gehad om te winnen, wie zal het zeggen. Dat zeggen we toch graag. Zo'n dankbaar excuus mogen we niet zomaar naast ons neerleggen. Slecht was het niet, maar er was toch nog veel voor verbetering vatbaar. Tevreden zijn we nooit, dus binnen twee weken tegen Lokerse (was het nu Lokerse 2H, Lokerse 4H of Lokerse 738H? Geen idee tegenwoordig...) moet het beter. Lokerse 4H trouwens. Dan zou na het eerste puntje, ook de eerste overwinning van het seizoen moeten binnengehaald worden. Geen druk! En dat er nu niemand van de club dat weekend durft te trouwen! ;)

Nils

0 reacties: