NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Oudegem 4H wint thriller tegen Gentse 5H

Er zijn van die ontmoetingen die zich in de best mogelijke sfeer afspelen, zoals onze ontmoeting met de 5e gentse herenploeg.
Sympathie allom, wedstrijdjes spelen, tetterke doen en wat grappen en grollen...
En dan bekijk je de resultaten: 5 zwaarbevochte 3-setters, nipte uitslag en een winnaar die minder punten maakt dan de verliezer.

We konden terug rekenen op onzen Davy, die zijn schouderleed even opzij zette om zijn ploeg deskundig op sleeptouw te nemen tegen het Gentse geweld. De tegenstand was van net iets ander kaliber dan vorige week: 4x C1 en 1x C2. Aaghem 4H deed het met Davy, Jurgen DC, Kris, Jurgen G, Stijn en Died.

De 2e en 3e dubbel werden eerst gespeeld. Kris (incl. snotvalling) en ik namen het op tegen Pim en Tim. Onze geoliede machine sprong reeds vanaf het eerste punt aan en winst in 2 zeer korte sets (21-12 en 21-15) was ons deel.
In de 3e dubbel was er eentje tegen Bert en Joachim, ook een C1-duo. Een goeie wedstrijd, maar toch verlies van Stijn en Jurgen G met 2x 17-21.
Diederick was ondertussen, samen met Davy, begonnen aan zijn 1e marathon-match van de avond. Hun tegenstanders Bert en Pim bleken goed op mekaar ingesteld en na een 9-21 pandoering in de 2e set moest een derde beslissen over winst. 21-18 werd het in ons voordeel. Ik nam het op datzelde moment in de 2e enkel op tegen Tim. Voor ik het goed en wel besefte stond het 2-9. Ik kon de kloof nog dichten maar verloor toch met 21-23. Set 2 ging makkelijk naar mij en in de derde ging het gelijk op tot 13-13. Enkele foutjes en tactische blunders later stond de 18-21 op het bord.
De laatste dubbel moest nog gespeeld worden. Died en Jurgen G (nog zo'n geoliede machine) speelden geen enkelwedstrijd en vroegen waar voor hun geld. Na 2 gelijkopgaande sets maakten ze er een Hitchcockske van in de derde. 2 matchpunten tegen op 18-20 en dan in een spurtje naar 22-20. Knap gasten!
Davy en Kris begonnen samen aan hun enkel. Het zag er slecht uit na hun openingsset. Terwijl Kris vanaf dan er een trainingsmatchke van maakte (bedenk eens 10 manieren om je tegenspeler op het verkeerde been te zetten), stond den Dave te zwoegen en ploeteren tegen Bert, die niets anders deed dan aanvallende strakke ballen slaan. Na enkele matchpunten keurig weggespeeld te hebben stonden de bordjes weer in evenwicht. 10 minuten later, uitzinnige taferelen waar zelfs camp nou niet aan kan. kris en Davy maakten gelijktijdig winnend een eind aan hun partij. Het stond 5-2. Stijn mocht het nog opnemen tegen Jeroen, maar kon nooit een vuist maken tegen de sterke C2.

Vóór het seizoen dachten we het heel moeilijk te krijgen, maar met 4 op 4 kunnen we met gerust gemoed naar de volgende ontmoetingen.

Jurgen DC

0 reacties: