NIEUW
Nu ook jeugd training op woensdag van 19u tot 20u

Eerste verlies voor 2G

De 2e wedstrijd van het seizoen werd een weerzien met Wit Wit Ronse 2G. We wisten wel dat er mensen van Wit Wit gingen komen, maar met hen weet je eigenlijk nooit wie er uiteindelijk zal komen opdagen. Eén constante, ploegkapitein Erwin, die zoals vanouds half België afbelt om een Ronsische ploeg samen te stellen. De manager toverde een stevig ploegje uit zijn hoed: 3 B1-heren en 2 B1-dames. "Vette kluif", "Een puntje pakken is al goe" en "Pfff, amai mijn..." klonken in verschillende varianten door de zaal. Allez vooruit, een typische niks-te-verliezen-match.

In de heren dubbel gingen Bjorn en Michaël aan de gang tegen Erwin en Jeremie. Geen Michsmash vandaag bij onze heren, hard aanvallen was er niet bij (die besnaring toch!) zodat Ronse gemakkelijk het laken naar zich toe trok in 2 sets. Natasja en Marleen ging het echter beter af. Na verlies in de 1e set, haalden ze de 2e set naar zich toe tegen Lieselot en Els. De 3e werd ongemeen spannend, maar helaas zat het geluk hen niet mee en ging de laatste set met een nipte 19-21 naar Wit Wit.

Meteen 0-2 achter. Aanklampen was de boodschap, want Ronse had twee hoger geklasseerde dames tegenover Natasja en Marleen gezet. We hoopten op kleine mirakels, maar helaas waren God en Allah ons niet goed gezind. Natasja verloor zwaar van Lieselot, Marleen hield het nipter tegen Els, maar ook zij leed een verlies in 2 sets. De heren kregen gelijkgeklasseerde heren tegenover zich, mits enkele porties goede vorm kon dit wel lukken. Mich liep al snel uit tegen Jeremie en bleef dat punt na punt ook doen. Geen fouten te bespeuren in zijn spel. Dje wist er geen raad mee en werd dan ook vakkundig in de figuurlijke pan gehakt. Zelf mocht ik het opnemen tegen Mathieu. Helaas ging het mij niet zo gemakkelijk af als Michaël. De 1e set werd nipt binnengehaald, de 2e set was al veel minder. Een 3e set mocht uitsluitsel brengen. Geen van ons beiden was op een hoog niveau aan het spelen, maar spannend was het wel. Gelukkig een matchpunt kunnen wegwerken om dan zelf het eerste matchpunt te pakken.

2-4, er was nog een sprankeltje hoop. De mixen zijn niet altijd onze beste matchen, maar we hoopten toch dat we eens het tegendeel konden bewijzen. Bjorn en Marleen namen het op tegen Mathieu en Els. Ronse speelde tactisch een goeie match en Oudegem kon net niet zijn/haar voet er tegen zetten. Verlies in 2 sets, maar er zat misschien iets meer in. Natasja en ik waren ondertussen al een tijdje bezig tegen Dje en Lieselot. De eerste set ging redelijk snel naar ons, de 2e set werd nipt verloren. We speelden best wel goed naar onze normen (wink wink ;) ) maar helaas kon Ronse bij de laatste punten net dat tandje bijsteken, 19-21 verlies in 3e set.

2-6 op ons doos! Er had misschien wel een puntje ingezeten met wat meer geluk, maar Ronse was in ieder geval een stuk sterker. Maar leuke bijkomstigheid was dat het niveau toch al wat hoger lag dan in de eerste ontmoeting. Hopelijk kunnen we de lijn doortrekken en binnenkort een keertje stunten?! De punten in 1e provinciale zijn heel kostbaar. Een rustig seizoen wordt het absoluut niet. Maar de spirit is er in ieder geval :)

Nils

0 reacties: